Πάτρα: Στον δήμαρχο οι 6 εθελοντές Φινλανδοί

Οι έξι Φινλανδοί εθελοντές, που βρίσκονται στη Πάτρα, από τις 14 Απριλίου, θα επισκεφθούν την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά στο Δημαρχείο.

 Oι συγκεκριμένοι εθελοντές, είναι φιλοξενούμενοι του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Πάτρα και θα παραμείνουν στην περιοχή, ως τις 4 Μαΐου.

Προσφέρουν εθελοντική εργασία, γνώση και την τεχνογνωσία σε διάφορους τομείς εκπαίδευσης ανάλογα με την ειδικότητα τους, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig Senior Volunteer, Σχέδια Εθελοντισμού Grundtvig για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας   “Enhancing of Finland – Greece Cultural Heritage”, “EnHanCe”.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δυο έτη (2011- 2013) και κατά το πρώτο έτος 2011-2012 έξι Αχαιοί εθελοντές επισκέφθηκαν το Kirkοnummi Φιλανδίας και προσέφεραν εθελοντική εργασία στο  εκεί σχολείο εκπαίδευσης  ενηλίκων.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Κυριακή Βαμβακά, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Ινστιτούτου.

Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση,κατά την  πρώτη βδομάδα παραμονής τους  στην Πάτρα, οι  εθελοντές προσέφεραν μαθήματα στους εθελοντές και μαθητές  στο Αχαϊκό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενηλίκων. Συγκεκριμένα η Μia Handsson, καθηγήτρια Αγγλικών παρέδωσε μαθήματα Αγγλικών και δίδαξε Ινδική μαγειρική στην αγγλική γλώσσα και  κατασκευή  σαπουνιού στο Ινστιτούτο. Επίσης δίδαξε Αγγλική γλώσσα και  στο Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών.

Η Kaija Kangasniemi,  εργάστηκε ως εθελόντρια  σε δραστηριότητες της εβδομάδας Αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης που οργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και Interamerican σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων.

Ο Penti Viluksela  δίδαξε βιβλιοδεσία και κατασκευή βιβλίου στους εθελοντές του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Η Raija Keihänen-Ekstam γύμνασε τους ηλικιωμένους στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών, στα ΚΑΠΗ του Δήμου της Πάτρας και σε γυμναστήριο. Η Sinikka Siekkeli δίδαξε στο – 2o ΕΠΑ.Σ Πατρών, στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης και ζωγραφική-  απομίμηση   ξύλου στο Ινστιτούτο.

Ο Rafik Neuman  επίσης παρέδωσε μαθήματα γυμναστικής σε βετεράνους αθλητές στο Παμπελοποννησιακο Στάδιο και γύμνασε τους ηλικιωμένους στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Πάτρας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΑΣ, ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!