Πάτρα: Σημείο αναφοράς για την πόλη η Αχάια Κλάους

Στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της Πάτρας, η Αχάια Κλάους ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια μιας απλής οινοποιίας και ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε από τους Πατρινούς μόνο ως μια επιχείρηση. Από το 1861 έως και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, κομμάτι της ζώσας ιστορίας της και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Η φήμη της Αχάια Κλάους, την οποία κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες, ξεπέρασε τα όρια της πόλης και της Ελλάδας και το ίδιο πρέπει να συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον στο φυσικό της χώρο.

Το ιστορικό αρχείο της οινοποιίας καθώς και τα χειροποίητα βαρέλια-θησαυροί αποτελούν κειμήλια άρρηκτα συνδεδεμένα με το απαράμιλλης αισθητικής και αρχιτεκτονικής κτηριακό μνημείο, γι αυτό η ιστορική συνέχεια δεν πρέπει να διαρραγεί, ούτε η περίφημη καστροπολιτεία να αποκοπεί από το παρελθόν της.

Είναι ανάγκη να βρεθεί λύση προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί η Αχάια Κλάους στο σύνολό της ένα τοπόσημο για την Πάτρα που να συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Μπουρδούλη να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, στην οποία θα κληθούν να παραστούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!