Πάτρα: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε ίδρυμα

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων και για καταστολή παιδιών με χάπια στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα της Πάτρας.

Φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση αναμένεται να ρίξει η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελέας Διονυσία Παπαδοπούλου, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες, που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Στην καταγγελία περιγράφονται ανατριχιαστικά περιστατικά, όπως η σεξουαλική κακοποίηση νεαρού τροφίμου από άλλον τρόφιμο μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και από άγνωστο δράστη στη διάρκεια της κατασκήνωσης φέτος το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καταγγέλλων, τα παιδιά γίνονται αποδέκτες σωματικής και ψυχολογικής βίας, ενώ στα περισσότερα από αυτά δίνεται καθημερινά «φάρμακο», με την δικαιολογία ότι είναι διαταραγμένα προκειμένου να βρίσκονται σε καταστολή, ενώ κάποια από αυτά κλείνονται για τιμωρία στην απομόνωση.

Υποστηρίζεται επίσης ότι στην πλειονότητα των παιδιών δίνεται καθημερινά ένα χάπι τα οποία θεωρούνται διαταραγμένα χωρίς να υπάρχει τέτοια διάγνωση, προκειμένου να βρίσκονται σε καταστολή, για να μην δημιουργούν προβλήματα. Εχει αναφερθεί επίσηςότι αδέλφια που είναι τρόφιμοι του Σκαγιοπουλείου και που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα τους, στις γιορτές των Χριστουγέννων, επιστρέφονται στο σπίτι τους, με όποιους κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος των αποφοίτων και εργαζόμενος στο Σκαγιοπούλειο Ιδρυμα κ. Μαστρογιαννόπουλος απορρίπτει τις καταγγελίες.

Οπως δήλωσε στο PatrasTimes.gr αβάσιμη είναι, κατ’ αρχήν, η καταγγελία που αναφέρει ότι σε καθημερινή βάση δίνουν φάρμακα στα παιδιά προκειμένου αυτά να βρίσκονται σε καταστολή. Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος ανέφερε ότι τέτοια φάρμακα παίρνουν 2 με 3 παιδιά μετά από διάγνωση ψυχολόγου και μάλιστα για ένα από τα παιδιά είχε ζητηθεί να νοσηλευθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, αλλά η απάντηση από το νοσοκομείο ήταν αρνητική, καθώς δεν υπήρχε κρεβάτι διαθέσιμο.

Για την καταγγελία σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση νεαρού τροφίμου από άλλον τρόφιμο μεγαλύτερης ηλικίας ο εκπρόσωπος των αποφοίτων ανέφερε ότι αυτή η αναφορά έγινε πριν από τρία χρόνια, και μάλιστα, παρ’ όλο που δεν αποδείχθηκε ποτέ, η διοίκηση απέβαλε το ένα παιδί από το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαστρογιαννόπουλος αναφερόμενος σε όσα λέγονται για βιασμό από άγνωστο δράστη τροφίμου στη διάρκεια της κατασκήνωσης φέτος το καλοκαίρι, τόνισε ότι η ευθύνη του ιδρύματος σταματά όταν παραδίδει τα παιδιά στην δημόσια κατασκήνωση και από και πέρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην διοίκηση της κατασκήνωσης.

Επίσης, ο κ. Μαστρογιαννόπουλος απέρριψε και τα περί απομόνωσης τροφίμων σαν μέσο τιμωρίας.

Μάλιστα επεσήμανε την ψυχολογική πίεση που ασκείται στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα από το σάλο που δημιουργήθηκε και αναρωτήθηκε τι βίωσαν αυτά τα παιδιά που πήγαν σήμερα στο σχολείο και έγιναν, πιθανόν, αποδέκτες σχολίων από συμμαθητές τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΤΡΑ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!