Πάτρα: Πέντε συλλήψεις μετά την εκκένωση των τριών κτιρίων

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, προχώρησε σήμερα το πρωί η Αστυνομία, μετά την επιχείρηση εκκένωσης του «Μαραγκοπούλειου», του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και ενός κτιρίου των ΤΕΙ, τα οποία είχαν καταληφθεί από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε συλληφθέντες είναι μεταξύ των 16, που είχαν προσαχθεί το πρωί στην Ασφάλεια Πατρών και είχαν εντοπιστεί στο «Μαραγκοπούλειο» κτίριο.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών και στα τρία κτίρια και σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν βρεθεί τα μηχανήματα εκπομπής του «ράδιο κατάληψη», πέτρες, μπουκάλια, ρόπαλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έντυπο υλικό κ.α.

Επίσης, συνεργεία του δήμου Πατρέων έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των κτιρίων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η λήψη μέτρων, ώστε μην καταληφθούν εκ νέου οι χώροι. Ανάμεσα στα μέτρα, που εξετάζεται να ληφθούν, είναι να ασφαλιστούν οι πόρτες και τα παράθυρα του πρώην παραρτήματος και του «Μαραγκοπούλειου».

Επίσης, η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα, ώστε να αποτραπεί μια πιθανή προσπάθεια ατόμων του αντιεξουσιστικού χώρου να μπουν μέσα στα κτίρια πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες για τον καθαρισμό και την ασφάλιση.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή επιχείρηση εκκένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, επελέγη η συγκεκριμένη ημέρα, διότι οι επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης εκτίμησαν πως δεν θα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις, κυρίως λόγω της απουσίας αρκετών καταληψιών από τα κτίρια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΑΤΡΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση