Πάτρα: Αδιαφανής η λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων σύμφωνα με πόρισμα

«Πολύ σοβαρά στοιχεία σχετικά με τη διαχρονική, σε βάθος 15ετίας, λειτουργία και διαχείριση των δημοτικών κοιμητηρίων της Πάτρας», προκύπτουν, σύμφωνα με το δήμο, από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, «η λειτουργία των κοιμητηρίων κρίνεται από απαράδεκτη και αδιαφανής, έως πανταχόθεν διάτρητη».

Από την ΕΔΕ ανακύπτουν, σύμφωνα με το δήμο, σοβαρά στοιχεία κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης, που αφορούν συγκεκριμένο υπάλληλο, η υπόθεση του οποίου παραπέμφθηκε από τον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά στον εισαγγελέα και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα πάντα με το δήμο, μέσα από το πόρισμα ανακύπτει ότι η διαχείριση των κοιμητηρίων διαχρονικά γινόταν «ευκαιριακά, επιπόλαια και πεπαλαιωμένα, με αποτέλεσμα το όλο σύστημα να είναι τελικώς διάτρητο και να μπορούν με ευκολία να γίνονται παράτυπες ενέργειες, επ’ ωφελεία υπαλλήλων και τρίτων και σε βάρος του δήμου, όπως η πρόσφατη περίπτωση κακοδιαχείρισης του υπαλλήλου, που κατηγορείται για υπεξαίρεση».

Μετά την παραλαβή του πορίσματος της ΕΔΕ, ο δήμαρχος Πατρέων ξεκίνησε πειθαρχικό έλεγχο, καλώντας σε απολογία πέντε υπαλλήλους, οι οποίοι απασχολούνται στις εμπλεκόμενες με τη διαχείριση των κοιμητηρίων, υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν, ο Γιάννης Δημαράς απευθύνθηκε στη νομική υπηρεσία για την αξιολόγηση ενδεχόμενων αδικημάτων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΔΕ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!