Πατούλης: Η Δούρου στο θέμα των ψεκασμών θολώνει τα νερά

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολή της Ρένας Δούρου προς τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής και τις αναφορές της στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη λήψη μέτρων πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης καταθέτει συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητά απαντήσεις επισημαίνοντας ότι η Περιφερειάρχης Αττικής επιχειρεί να θολώσει τα νερά.

«Η κ. Δούρου επιχειρεί να θολώσει τα νερά χωρίς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις» σημειώνει ο Γ. Πατούλης και συμπληρώνει ότι για μια ακόμη φορά, η κυρία Δούρου έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια».

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης επισημαίνει:

Η κ. Δούρου, όπως στις περιπτώσεις των πυρκαγιών, των αντιπλημμυρικών έργων και της διαχείρισης  των απορριμμάτων,  έτσι και στο θέμα των ψεκασμών έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η Ελλάδα κατατάσσεται Τρίτη στη λίστα με ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, (Σερβία, Ιταλία και ακολουθεί η Ελλάδα). Το ανησυχητικό είναι ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε αστικά κέντρα και κυρίως στην Περιφέρεια Αττικής. Η Ιταλία, με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από αυτό της Ελλάδας, εμφανίζει χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων σε αστικά κέντρα.

Η κ. Δούρου αντί να επιχειρεί να θολώσει τα νερά με επισημάνσεις που αφορούν στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη λήψη μέτρων πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου, να μας απαντήσει στα παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα:

  1. Πόσα χρήματα διατέθηκαν για τους ψεκασμούς και πως κατανεμήθηκαν  στις περιοχές της Αττικής, όχι σε σύνολο τριετίας αλλά το έτος 2018;
  2. Ποια χρονική περίοδο έγιναν οι ψεκασμοί και πότε ολοκληρώθηκαν; Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και όχι αργότερα. Όταν η καταπολέμηση γίνεται άμεσα στη φάση που είναι προνύμφες, αποφεύγονται ψεκασμοί που είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία οι οποίοι μάλιστα κοστίζουν και ακριβότερα.
  3. Ποια ανεξάρτητη αρχή πιστοποίησε το πρόγραμμα και τη διαδικασία των ψεκασμών;
  4. Προηγήθηκε, όπως έπρεπε, σχολαστική χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, δηλαδή ρέματα, πάρκα, φρεάτια και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, κυρίως εντός των αστικών ιστών;

Η κ. Δούρου θα πρέπει να καταλάβει ότι δε διαχειρίζεται δικά της χρήματα, αλλά χρήματα του Ελληνικού λαού. Για το λόγο αυτό οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Στην πολιτική δεν κρινόμαστε από τα όσα λέμε αλλά από τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Στο θέμα αυτό η περιφερειάρχης Αττικής έχει να επιδείξει μηδαμινά αποτελέσματα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΔΟΥΡΟΥ, ΨΕΚΑΣΜΟΙ, ΝΕΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!