Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι η αβεβαιότητα. Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο αυτό τοπίο τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να αναζητήσουν στέγη και εργασία σε άλλες χώρες.
Οι πρόσφυγες, λόγω πολέμου, βίας ή κάποιας φυσικής καταστροφής εξαναγκάζονται σε βίαιη φυγή από τις πατρίδες τους.
Με περίσσιο θάρρος και κάτω από αντίξοες συνθήκες φεύγουν από τα σπίτια τους αναζητώντας ασφαλέστερες εστίες. Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τη στήριξη και την έμπρακτη βοήθειά μας.
Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης και παροχής βοήθειας των Προσφύγων. Αυτό το έχει αποδείξει με συγκεκριμένες πράξεις όλα αυτά τα χρόνια. Χρέος της σύγχρονης κοινωνίας, των χωρών της Ευρώπης και όλου του κόσμου είναι να προτείνει λύσεις με ένα βασικό στόχο, κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο και να μην αισθάνεται διαφορετικός».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!