ΠΑΣΟΚ κατά Καμίνη για το λουκέτο σε 34 αθηναϊκά θέατρα

Περίπου ενάμιση χρόνο πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σκληρή κριτική κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (τον οποίο στήριξε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους που αποχώρησαν για τη δημαρχία της πρωτεύουσας). Αφορμή τις απειλές του να κλείσει 34 αθηναϊκά θέατρα, επειδή δε διαθέτουν άδεια.

Αναλυτικότερα, ο τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το δήμαρχο Αθηναίων για υπερβάλλοντα ζήλο και τυπολατρία που βασίζεται σε προπολεμικές νομοθετικές διατάξεις και του τονίζει πως δεν πρέπει να ξεχνά «πως ζούμε σε μια χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους ηθοποιούς σημειώνει σταλινικά ποσοστά».

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία το διαφαινόμενο “σφράγισμα” από τον Δήμο Αθηναίων 34 θεάτρων και χώρων πολιτισμού που φιλοξενούν παραστάσεις, καθώς δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει, επιτιθέμενος στο Γ. Καμίνη: «Είμαστε υπέρμαχοι της νομιμότητας και της εφαρμογής των νόμων, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως διακρίνουμε έναν υπερβάλλοντα ζήλο, μια τυπολατρία η οποία μάλιστα βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, σε προπολεμικές νομοθετικές διατάξεις».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ελπίδα «πως θα επικρατήσει η λογική και θα βρεθεί η “χρυσή τομή” που θα προστατεύσει το ελληνικό θέατρο και τους ανθρώπους του».

 

Διαβάστε επίσης:
Δ. Αθηναίων: Απειλεί με λουκέτο 34 θέατρα που λειτουργούν παράνομα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΠΑΣΟΚ, ΘΕΑΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!