Παρέμβαση στο ΔΣ Θεσσαλονίκης: "Να σταματήσει η διοίκηση Ζέρβα να κλέβει τους εργαζόμενους» - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

Παρέμβαση στο ΔΣ Θεσσαλονίκης: “Να σταματήσει η διοίκηση Ζέρβα να κλέβει τους εργαζόμενους»

Παρέμβαση πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ σήκωσε πανό που έγραφε “Να σταματήσει η διοίκηση Ζέρβα να κλέβει τους εργαζόμενους».

Αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Νοέμβρη παρέμβαση της ΔΑΣ πριν την έναρξη  της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες που έγιναν να μην πραγματοποιηθεί. Αρχικά το προσπάθησε η αστυνομία,  καλέστηκε από την διοίκηση, που με την παρουσία της και τις ερωτήσεις που έκανε προσπάθησε να μας εκφοβίσει. Μετά την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με τον περίσσιο «τσαμπουκά» του και αστείες δικαιολογίες προσπάθησε να μας απαγορεύσει την παρέμβαση. Πήρε όμως και αυτός τις απαντήσεις που έπρεπε. Το πανό με το σύνθημα «Να σταματήσει η διοίκηση Ζέρβα να κλέβει τους εργαζόμενους» σηκώθηκε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Με την παρέμβαση μας ενημερώσαμε τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους και ζητήσαμε:

-Την άμεση χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

-Την χρηματική αποζημίωση για τα Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν αποδόθηκαν στους εργαζόμενους.

-Την άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, νυχτερινών-εξαιρέσιμων που οφείλονται για μήνες.

-Επίλυση θεμάτων που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Γιατί  προστασία των εργαζομένων δεν είναι μόνο τα Μ.Α.Π. Είναι οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, η κατάσταση των οχημάτων, η κατάσταση των εργοταξίων κ.α.

Ζητήσαμε από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης  όχι μόνο να αναφερθούν στα συγκεκριμένα  θέματα, αλλά εφόσον η διοίκηση δεν φέρνει αυτά τα θέματα για συζήτηση, να τα φέρουν αυτοί ως τακτικά θέματα συζήτησης  στο δημοτικό συμβούλιο- όπως έχουν το δικαίωμα και το έχουν πράξει σε άλλες περιπτώσεις- για να ληφθούν αποφάσεις.

Με την παρέμβαση μας συνεχίζουμε την προσπάθεια να σπάσει η σιωπή που θέλει να επιβάλει η διοίκηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και παλεύουμε για τη λύση τους. Στους συναδέλφους που ρωτούν καλόπιστα γιατί αυτές τις παρεμβάσεις δεν τις πραγματοποιεί το σωματείο απαντούμε: η ΔΑΣ έχει 2 μέλη στα 13 του διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο. Για να ληφθεί απόφαση για παρέμβαση ή κινητοποίηση πρέπει να το αποφασίσει η πλειοψηφία. Ας ρωτήσουν τις παρατάξεις ΕΝΙΑΙΟ και ΔΑΚΕ που έχουν από 5 μέλη στο δ.σ., γιατί δεν συμφωνούν με τις προτάσεις που τους έχουμε καταθέσει πολλές φορές για παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της λύσης αυτών των θεμάτων ;

*Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος οικονομικών ανέφερε ότι ο δ. Θεσ/νίκης είναι οικονομικά «στιβαρός και φερέγγυος». Ας μας εξηγήσει όμως για ποιον λόγω τότε παρακρατεί και προσπαθεί να «κλέψει» χρήματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι;

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!