Παρέμβαση Καμίνη: «Απαράδεκτο το συμβάν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών»

Με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σχολίασε το συμβάν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Νιώθω υποχρέωση να κάνω μία αναφορά στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Όχι μόνο με την ιδιότητα του Δημάρχου της πόλης. Ούτε μόνο με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου, στο μεγαλύτερο ίδρυμα της πόλης και της χώρας. Αλλά με την ιδιότητα του πολίτη, που βλέπει καθηγητές και φοιτητές να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στο πάρκινγκ της Φιλοσοφικής. Του πολίτη, που για μία ακόμη φορά, βλέπει δημόσιους χώρους να καταλαμβάνονται αυθαιρέτως και συνεδριάσεις αιρετών οργάνων διοίκησης να διακόπτονται, από δυναμικές μεν, μικρές όμως μειοψηφίες, που επιβάλουν το δικό τους νόμο. Αυτό συνέβη το πρωί στην Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Θεωρώ ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Όσοι κάποτε αγωνίστηκαν για το Πανεπιστημιακό Άσυλο, μόνο αυτό δεν είχαν στο μυαλό τους ως ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Πρέπει να προστατεύσουμε το δημόσιο χώρο και την ελεύθερη λειτουργία αιρετών οργάνων και να καταδικάσουμε κάθε ενέργεια που γυρνά τα Πανεπιστήμια πολλά χρόνια πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης. 

Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από τις πρόσφατες  πλημμύρες στο κέντρο της Αθήνας:«Μπορεί ο δήμος μας να αποδείχθηκε καλύτερα προετοιμασμένος από άλλος και να μην αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο θεωρώ αδιανόητο να μην έχει ο δήμος τη συνολική ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης της πρωτεύουσας. Το ζητάμε, λοιπόν, με τον πλέον επιτακτικό τρόπο».

Τέλος, για την πρόταση ψηφίσματος της Χρυσής Αυγής με αφορμή την επέτειο από τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο είπε:«Το Δημοτικού Συμβούλιο της Αθήνας δεν θα μετατραπεί σε βιομηχανία ψηφισμάτων. Πολύ περισσότερο που οι γονείς ενός εκ των δολοφονηθέντων κατηγορούν και έστειλαν στη Δικαιοσύνη τη Χρυσή Αυγή, διότι καπηλεύεται αδιάντροπα τη μνήμη του νεκρού παιδιού τους».   

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση