Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Θεσσαλονίκης

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου ου Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης (ΦοΔΣΑ Θεσσαλονίκης), για λόγους φόρτου εργασίας, υπέβαλε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Φορέα. Παρά την προτροπή του δημάρχου Θεσσαλονίκης να παραμείνει στη θέση του έως το τέλος Μαρτίου, ώσπου να προκηρυχθεί η διαδικασία για την συγκρότηση νέου περιφερειακού ΦοΔΣΑ, για «να δοθεί το περιθώριο για να συμφωνήσουμε ως προς το τι θέλουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ποιοι τελικά θα την υλοποιήσουν», ο Δ. Γαλαμάτης ενέμεινε στη θέση του, και ως εκ τούτου νέος πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μπουτάρης: Όχι νέα κύτταρα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα κύτταρα για την εναπόθεση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης αλλά τα απορρίμματα να μεταφέρονται με τρένο στο Λιγνιτικό Κέντρο της Πτολεμαϊδας, προκειμένου να αξιοποιηθούν εκεί για την παραγωγή βιοαερίου εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Θεσσαλονίκης. «Επίσης, οι μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης στη Μαυροράχη και τον Άγιο Αντώνιο θα ήταν τραγικό λάθος» είπε και τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μιας σύγχρονης τεχνοκρατικής αντίληψης στη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ, ΦΟΔΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΑΜΑΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!