Παραιτήθηκε ο Πέτρος Μάρκαρης από δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου υπέβαλε στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο δημοφιλής συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης.

Πρόκειται για τον τρίτο δημοτικό σύμβουλο, προερχόμενο από τον χώρο της Τέχνης, που παραιτείται από την παράταξη Καμίνη μετά τον Β. Βασιλικό και τον Α. Καφετζόπουλο. Στο φαινόμενο αυτό είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας

Ο κ. Μάρκαρης επικαλείται «πολύ αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να παρακολουθεί, στο βαθμό που θα επιθυμούσε, τα δημοτικά πράγματα της Αθήνας». Μάλιστα στο κείμενο της επιστολής παραίτησης ο συγγραφέας κάνει λόγο και για τις ενοχές που του προκαλούσε εδώ και σχεδόν έναν χρόνο η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του αλλά και το γεγονός ότι στερούσε τη θέση από κάποιον άλλο που θα μπορούσε να προσφέρει στο δήμο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μάρκαρη για τη στήριξή του, υπογραμμίζοντας ότι ο διακεκριμένος συγγραφέας τίμησε με την παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και τη δημοτική παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη». Πρόσθεσε ότι τα πρόσκαιρα εμπόδια, κάθε άλλο παρά αναιρούν τα περιθώρια νέας συνεργασίας.

Οι απουσίες δημοτικών συμβούλων όπως του κ. Μάρκαρη είχαν γίνει και αντικείμενο κατάθεσης προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Την θέση του Π. Μάρκαρη αναμένεται να καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα Ελένη Ζαχαροπούλου από την 7η Κοινότητα.

Δείτε και την επιστολή παραίτησης ΕΔΩ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!