Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Βόλβης

Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης και υπέβαλε την παραίτηση του, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (αρ. 54, Ν.3852/10, πρόγραμμα Καλλικράτης).

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ίδιο νόμο, από τη στιγμή που θα γίνει δεκτή η παραίτηση του από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εντός 15 ημερών θα συγκληθεί η δημοτική ομάδα στην οποία ήταν επικεφαλής ο κ. Γαλαμάτης, και θα προχωρήσει σε αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου δημάρχου Βόλβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαλαμάτης είχε ανακοινώσει από τις 13 Οκτωβρίου 2013, στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές και ότι επρόκειτο να παραιτηθεί, καθώς δεν μπορεί να πάρει δεσμευτικές αποφάσεις για το δήμο Βόλβης, χωρίς να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να τον κρίνουν.

Έτσι, μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2013, όπου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014 του δήμου Βόλβης, ο κ. Γαλαμάτης υλοποίησε την απόφαση του, υποβάλλοντας την παραίτηση του.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθάνασιος Καρούντζος, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Γαλαμάτη δήλωσε: «Στενοχωριέμαι βαθύτατα για την υποβολή της παραίτησης σας από τη θέση του δημάρχου Βόλβης, καθώς πιστεύω ότι ανθρώπους του επιπέδου και της αποτελεσματικότητάς σας, τους έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!