παραίτηση-έβερτ-ζητά-η-ανταρσία-φρ-366503
ΔΗΜΟΙ | 18.11.2020 | 17:42

Παραίτηση Έβερτ, ζητά & η Ανταρσία: “Φρασεολογία χρυσαυγίτισας”

Την αμεση παραίτηση  της αντιδημάρχου Αθήνας, Αλεξίας Έβερτ “για τις δηλώσεις της με φασίζουσα φρασεολογία σε βάρος των διαδηλωτών του Πολυτεχνείου”, ζητά μετά τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και την “Ανοιχτή Πόλη” και η Ανταρσία”

“Η χυδαιότητα των δηλώσεων της αντιδημάρχου Αθήνας, Αλεξίας  Έβερτ σε βάρος των διαδηλωτών της αριστεράς και συγκεκριμένα των μελών του ΚΚΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, την μέρα του Πολυτεχνείου, ξεπέρασε κάθε όριο.

Καταφέρθηκε εναντίον των διαδηλωτών αποκαλώντας τους “κατσαρίδες και τρωκτικά”. Πρόκειται για φασιστίζουσα και απαράδεκτη η φρασεολογία. Είναι ανατριχιαστικό ότι χρησιμοποίησε την φρασεολογία της χρυσαυγίτισας Σκορδέλη, η οποία αποκάλεσε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας τους μετανάστες “κατσαρίδες”,  προκαλώντας την οργή της δημοκρατικής πλειοψηφίας του οργάνου.

Φαίνεται ότι το μίσος στελεχών της Δεξιάς για το Πολυτεχνείο και την αριστερά δεν έχει όρια, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το Πολυτεχνείο δεν εκκαθαρίζεται από τους επίδοξους εξολοθρευτές του είτε ρίχνουν χημικά, ξύλο και ριπές με κανόνια νερού είτε επιβάλουν πρόστιμα. Η αντιδήμαρχος Αλεξία Έβερτ δεν μπορεί να παραμείνει ούτε λεπτό στη θέση της, ούτε βέβαια να περιφέρεται στα κοινοτικά συμβούλια για ενημερώσεις σχετικά με το κοινωνικό έργο του Δήμου Αθήνας.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και απαιτούμε από τον Δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη να την απομακρύνει αμέσως από την θέση της αντιδημάρχου Αθήνας”, αναφέρει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.