Παπαγεωργόπουλος: «Είσαστε συκοφάντες», απαντά στο αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί

«Είσαστε συκοφάντες» απαντά στην Χρύσα Αράπογλου και  στον Γιάννη Μπουτάρη  ο Δήμαρχος Θεσσαλονικής Β. Παπαγεωργόπουλος, σχετικά με το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στο δήμο.
«Στον 21ο αιώνα η συκοφαντία δεν μπορεί να αποτελέσει μέθοδο αντιμετώπισης ενός δημάρχου που έχει δώσει τη ζωή του και την ψυχή του για το μεγαλείο της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης», υποστήριξε,προσθετοντας ότι και οι δύο θα λογοδοτησουν στα τέλη Μαίου στη δικαιοσύνη.

Θυμίοζυμε ότι την παραίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ζήτησαν κατά την πρόσφατη, σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προκάλεσε η αντιπολίτευση με θέμα την υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» και «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Χρύσα Αράπογλου και Γιάννης Μπουτάρης. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παπαγεωργόπουλου ο οποίος τόνισε ότι «προσβάλλουν το λαό της Θεσσαλονίκης, που του έδωσε για τρίτη φορά την εντολή πριν από μερικούς μήνες».

Όσον αφορά την υπόθεση της υπεξαίρεσης άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ από τις αποδόσεις των κρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεσμεύθηκε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα παραδοθεί στη διοίκηση του Δήμου το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, προκειμένου να ασκηθεί και η πειθαρχική δίωξη κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την απόδοση των κρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόσθεσε δε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα μετά τη μήνυση που έχει ασκήσει εναντίον του η διοίκηση του Δήμου. Παράλληλα επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπηρετούσε στη θέση αυτή από το 1991 και εκτίμησε ότι «για να υπάρξει συστηματική και επί σειρά ετών υπεξαίρεση θα πρέπει να υπήρξε συνέργια και άλλων ατόμων μέσα από το δήμο». Άφησε δε υπονοούμενα λέγοντας ότι «κανένα από τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είχε ζητήσει από τον δήμο ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα. Αυτό δεν σας βάζει σε σκέψεις;», αναρωτήθηκε.

Σφοδρή κριτική στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης άσκησε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», Χρύσα Αράπογλου. Τον κατηγόρησε ότι επί των ημερών του επέτρεψε να γίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκκολαπτήριο σκανδάλων και ότι «κινδυνεύει να στιγματιστεί ως δήμος πρότυπο κακοδιαχείρισης», τόνισε ότι «είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνει υπεξαίρεση έστω και ενός ευρώ χωρίς αυτή να γίνει αντιληπτή και να αποτυπωθεί στο ταμειακό κλείσιμο της κάθε ημέρας, εκτός και εάν έχει στηθεί μία φάμπρικα συγκάλυψης των φυσικών και των ηθικών αυτουργών». Και κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα τι σας έμεινε; Να βρείτε τρόπο να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω και οι ένοχοι να πάνε φυλακή. Εάν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν σας μένει άλλος δρόμος από το να παραιτηθείτε».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι «δεν εγκατέστησε αδιάβλητα συστήματα ελέγχου», ενώ τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει διοίκηση με τρόπο που να βγάλει την πόλη από το τέλμα, ζητώντας κι εκείνος την παραίτησή του.

Πολιτικές ευθύνες στον κ. Παπαγεωργόπουλο καταλόγισαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης και «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι την πολιτική λύση θα την δώσει ο λαός της Θεσσαλονίκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!