Παπάφειο: Μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης από τα ΚΑΠΗ της Νεάπολης - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Παπάφειο: Μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης από τα ΚΑΠΗ της Νεάπολης

Μήνυμα αγάπης, συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης στα ορφανά παιδιά που φιλοξενούνται στο Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης, αλλά και στη διοίκηση του ιδρύματος, μετέφερε χθες πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών αποτελούμενη από μέλη των ΚΑΠΗ, η οποία παρέδωσε δώρα ανθρωπιάς. Αυτά συγκεντρώθηκαν από τα μέλη των εννέα ΚΑΠΗ και πολίτες στο πλαίσιο του «Δέντρου Αγάπης», που για όγδοη συνεχή φορά «φυτεύτηκε» σε διαφορετικά σημεία του δήμου μ’ αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

«Πρόκειται για μια μικρή συμβολική κίνηση ανθρώπινης ευαισθησίας, με την οποία οι συμπολίτες μας εκφράζουν την αγάπη τους στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, και ιδιαίτερα στα παιδιά. Αυτό που κάνουμε σίγουρα δεν είναι το παν, αλλά μέσω αυτής της κίνησης θέλουμε να δηλώσουμε ότι στεκόμαστε συμπαραστάτες στον αγώνα των συνανθρώπων μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών Αριστείδης Γαλανός. Μεταφέροντας μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος λόγω έκτακτων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή παράδοσης των δώρων, δεσμεύτηκε για την παροχή υπηρεσιών προς το ίδρυμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αρχής γενομένης από τη συμβολή του δήμου στη συντήρηση κτηριακών υποδομών.

Την αποστολή του δήμου υποδέχτηκαν η διοίκηση και εργαζόμενοι του ιδρύματος, με τη διευθύντρια Όλη Καλαμπαλίκα να εκφράζει «θερμές ευχαριστίες για τη συγκινητική προσφορά αγάπης», ενώ φανερά συγκινημένος ο κ. Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, παλιός φιλοξενούμενος, συνεχάρη τη διοίκηση του δήμου για την «αξιέπαινη πρωτοβουλία» της που «πρέπει να βρει πολλούς μιμητές», όπως είπε.

Σύμφωνα με την κυρία Καλαμπαλίκα, το Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξενεί και υποστηρίζει περίπου 40 παιδιά, αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες για την κάλυψη των οποίων η προσφορά εθελοντών κρίνεται «αποφασιστικής σημασίας».

Κίνημα ευαισθητοποίησης

Να σημειωθεί ότι στο κίνημα εθελοντών και κοινωνικής αλληλεγγύης συμμετείχαν και φέτος εκατοντάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο ανθρωπιάς του δήμου, προσφέροντας είδη τροφίμων, παιχνίδια, είδη ένδυσης, υπόδησης και υγιεινής, τα οποία συγκεντρώθηκαν και ταξινομήθηκαν από τα μέλη των εννέα ΚΑΠΗ των Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Από αυτά, το 70% της συνολικής ποσότητας προσφέρθηκε στο Παπάφειο Κέντρο και το 30% στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο λειτουργεί στη Δ.Ε. Νεάπολης και μέσω αυτού υποστηρίζονται περίπου 100 άπορες οικογένειες και άνεργοι, οι οποίοι μάλιστα την περίοδο των εορτών ενισχύθηκαν με είδη τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ σε άλλες 506 οικογένειες χορηγήθηκαν ισάριθμες δωροεπιταγές.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!