Παγγαίο: Σε 5μηνη αργία ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Πεντάμηνη αργία από τα καθήκοντά του επιβλήθηκε από το Συμβούλιο του Άρθρου 234 στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης και νυν δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Γιάννη Φιλόσογλου για πλημμελή εποπτεία του ταμία του πρώην δήμου Ελευθερούπολης. Η παραπάνω ποινή έχει το χαρακτήρα απλής επίπληξης γιατί άσκησε πλημμελώς τα καθήκοντά του προς τον τότε ταμία του δήμου Ελευθερούπολης Γιάννη Μηλιάτη που κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων ύψους 196.000 ευρώ από το κεντρικό ταμείο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μηλιάτης εργαζόταν ως ταμίας στον πρώην δήμο Ελευθερούπολης – ο οποίος μετονομάστηκε σε Δήμο Παγγαίου μετά τη συνένωση των πέντε δήμων της επαρχίας Παγγαίου. Στις 25 Ιανουαρίου 2011 παρέδωσε μέσω φίλης του δύο επιστολές, μια στο δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη και μια στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης Γιάννη Φιλόσογλου. Σε αυτές τις επιστολές, αναγνώριζε την υπεξαίρεση στην οποία προέβη, τόνιζε ότι το έλλειμμα ήταν μόνο 119.000 ευρώ και ότι αν ήθελαν οι δύο αιρετοί θα μπορούσε ο ίδιος να καλύψει το έλλειμμα ώστε να μη γίνει γνωστό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε η αρμόδια οικονομική επιτροπή και το οποίο κατατέθηκε προ μηνών στο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, ο ταμίας του δήμου σε διάστημα ενάμιση χρόνου περίπου κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά από την παραποίηση ενταλμάτων που ανέρχονται στο ποσό των 196.000.

Διαβάστε επίσης:
Δ. Παγγαίου: Το ταμείον είναι μείον (117 χιλ) από τον…ταμία

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΑΡΓΙΑ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΜΗΛΙΑΤΗΣ, ΞΟΥΛΟΓΗΣ, ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!