πανελλαδική-απεργία-σήμερα-στους-δήμ-752470
ΔΗΜΟΙ | 24.05.2022 | 07:56

Πανελλαδική απεργία σήμερα στους Δήμους: «Μην κατεβάζετε σκουπίδια»

Ημέρα κινητοποίησης σήμερα για τους εργαζόμενους στους Δήμους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, στις 10:00, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24, πλ. Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο), όπως επίσης και στις πορείες διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουν προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την ηγεσία της ΚΕΔΕ «καθιστώντας τους σαφές πώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, αφού ελλείψει προσωπικού γίνεται με καθυστέρηση η διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων».

Βασικό αίτημα της απεργίας είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.), αλλά και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Δήμοι: “Μην κατεβάζετε σκουπίδια”

Πολλοί Δήμοι ξεκίνησαν ανακοινώσεις προς τους πολίτες, συστήνοντάς τους να περιορίσουν τις σακούλες απορριμμάτων που ρίχνουν στους κάδους σήμερα.

Ένας εξ’ αυτών, ο Δήμος Διονύσου, στην έκτακτη ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Λόγω της της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Τρίτη 24 Μαΐου,  παρακαλούνται θερμά οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Διονύσου όπως περιορίσουν τις σακούλες απορριμμάτων που ρίχνουν στους ειδικούς κάδους μέχρι τη λήξη της απεργίας. Είναι στο χέρι μας να φροντίσουμε για την υγιεινή της πόλης μας».