ΠΑΜΕ-ΟΤΑ κατά Δ.Ιωαννιτών: Απειλεί με απολύσεις τους απλήρωτους συμβασιούχους

Νέα κίνηση τρομοκράτησης σε βάρος των απλήρωτων συμβασιούχων από την δημοτική Ιωαννιτών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο δήμος Ιωαννίτων, απειλεί τους συμβασιούχους εργαζομένους της καθαριότητας, ότι αν δεν σταματήσουν την επίσχεση εργασίας και δεν δεν επιστρέψουν στις δουλειές τους, τότε θα κηρύξει καταχρηστική την κινητοποιήση τους και θα τους απολύσει.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ – ΟΤΑ Ιωαννίνων στην ανακοίνωση του, αναφέρει:

«Χθες, μία μόλις ημέρα μετά την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων και τη διαβεβαίωση εκ μέρους της δημοτικής Αρχής ότι θέλει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στις δουλειές τους, τούς διαμήνυσε εγγράφως πως, εφόσον «η μη καταβολή των δεδουλευμένων… δεν οφείλεται σε….υπαιτιότητα (του Δήμου)», υποχρεούνται να πάνε απλήρωτοι να καθαρίζουν τους κάδους. Σε διαφορετική περίπτωση, θεωρεί ότι η επίσχεση εργασίας, που δίκαια κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες, είναι καταχρηστική, πρακτική που συνηθίζουν να εφαρμόζουν οι μεγαλοεπιχειρήσεις για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον, ότι ο Δήμος παρέχει απροκάλυπτα «άλλοθι» πολιτικής νομιμοποίησης στους μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης, που όχι απλά δεν καταβάλλουν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, αλλά τους απειλούν και με απόλυση αν δεν πάνε απλήρωτοι για δουλειά. Ουσιαστικά, στέλνει το μήνυμα ότι είναι αρκετή οποιαδήποτε δικαιολογία για να δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο κι ένας μεγαλοεργοδότης να επιβάλει στους εργαζόμενους να δουλέψουν απλήρωτοι. Ότι κανένας νόμος δεν είναι ικανός να προστατέψει τους εργαζόμενους, παρά μόνο η δική τους οργανωμένη πάλη.

Δεν πρόκειται περί αναλγησίας. Είναι συνειδητή επιλογή πολιτικής πυγμής της δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργάτες καθαριότητας που δεν είχαν να φάνε τα Χριστούγεννα. Είναι καθαρή επίδειξη ισχύος της κρατικής εργοδοσίας απέναντι σε δέκα εργάτες καθαριότητας, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που υπάρχει. Είναι μήνυμα για όλους τους απλήρωτους εργάτες και υπαλλήλους της πόλης ότι έτσι θα αντιμετωπίζεται όποιος τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι και να ζητήσει το μισθό του.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις την προηγούμενη μέρα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον αγώνα των εργαζόμενων για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, ως «εκδικητική συμπεριφορά» επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον τους!

Καλούμε τους Γιαννιώτες, να βγάλουν συμπεράσματα από την «δημοτική Αρχή της πόλης», όπως συνηθίζει να λέει ο δήμαρχος. Να καταλάβουν ότι είναι η δημοτική Αρχή των επιχειρηματιών και όχι των εργατοϋπαλλήλων, των ανέργων και των απλήρωτων εργαζόμενων. Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες δουλεύει, κι αυτούς υπερασπίζεται.

·Ζητάμε να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία απέναντι στους εργάτες

·Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους

·Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΑΠΕΙΛΕΙ, ΠΑΜΕ-ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!