«Παιχνίδια» με τη δίκη Παπαγεωργόπουλου

«Παιχνίδια» με τη δίκη του καταδικασμένου σε ισόβια κάθειρξη πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου σε δεύτερο βαθμό βλέπουν πολιτικοί και δικαστικοί παράγοντες στη Μακεδονία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ χθες το πρωί το Πενταμελές Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ξεκινήσει κανονικά η δίκη στη συνέχεια έριξε το «μπαλάκι» στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο οποίος αποφάσισε ομόφωνα να μην χορηγηθεί άδεια και να τηρηθεί η απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παρίστανται την τρίτη μέρα της συνεδρίασης στα Κακουργιοδικεία, εφόσον κατά τις δύο προηγούμενες δεν έχει ξεκινήσει η δίκη, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Τώρα το «μπαλάκι» επιστρέφει στο Δικαστήριο το οποία καλείται να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της δίκης. Σε περίπτωση αναβολής η νέα δικάσιμος που θα δοθεί προβλέπεται να είναι εντός του επόμενου τριμήνου.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του προφυλακισμένοι πρώην δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου ζήτησαν τη συνέχιση της δίκης σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των δύο κατηγορούμενων πρώην διευθυντών της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, που τόνισαν ότι δεσμεύονται από την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Υπενθυμίζεται ότι στους δύο τελευταίους το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, είχε χορηγήσει δικαίωμα αναστολής στην έφεση, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΦΕΤΕΙΟ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΒΟΛΗ, ΔΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!