Παγώνει η αξιολόγηση στους OTA - Ξεκινάει διάλογος μεταξύ υπουργείου, αιρετών & εργαζομένων - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Παγώνει η αξιολόγηση στους OTA – Ξεκινάει διάλογος μεταξύ υπουργείου, αιρετών & εργαζομένων

Σε προσωρινό πάγωμα οδηγείται το προωθούμενο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύστημα αξιολόγησης για τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη και τα όσα είπε προ ολίγου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία διαδικασία αξιολόγησης, καθώς ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των δημοτικών υπαλλήλων έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδέχτηκε το αίτημα της ΚΕΔΕ για την έναρξη συζήτησης μεταξύ υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ- ΟΤΑ με σκοπό την από κοινού διαμόρφωση ενός πάγιου συστήματος αξιολόγησης, ως εργαλείο προσυμφωνημένων και προκαθορισμένων ενεργειών βελτίωσης και αναβάθμισης των δυνατοτήτων και της αποδοτικότητας του προσωπικού και της αποτελεσματικότητας των δομών που θα συνδεθεί με προκαθορισμένους στόχους και θα εφαρμοσθεί καταρχήν πιλοτικά το 2015, ώστε να προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα και να ακολουθήσουν βελτιώσεις στο σύστημα.

“Η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού θα πρέπει να συναρτάται άμεσα με τους προγραμματικούς ετήσιους και μεσοπρόθεσμους στόχους του φορέα, όπως αυτοί εξειδικεύονται και αναλύονται ανά οργανωτική μονάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!