Παγετός: Ποια σχολεία & παιδικοί σταθμοί της χώρας κλείνουν (upd)

Η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας έχουν οδηγήσει πολλούς Δήμους σε αποφάσεις με τις οποίες, λόγω των έκτακτων συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες, δημοτικά γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, τη Δευτέρα 9, ή το αργότερο έως και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Η aftodioikisi.gr, συγκεντρώνει τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δήμους της χώρας και παρέχει ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στους αναγνώστες της. Αναλυτικότερα:

ΑΤΤΙΚΗ

Ανατολική Αττική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του ισχυρού παγετού που πλήττουν τον Δήμο Ωρωπού ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού όλα τα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου σήμερα, Δευτέρα 9-01-2017 δεν θα λειτουργήσουν (συγκεκριμένα στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα παλάτια). Επίσης σήμερα 9/1 θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία στις δημοτικές κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα, στον κυρίως οικισμό του Μαραθώνα και στο Κάτω Σούλι. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση, από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον δήμο Διονύσου (Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα). Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, για προληπτικούς λόγους.

Δήμος Κυθήρων

Κλειστά θα είναι τη όλα τα σχολεία των Κυθήρων. Στόχος, η προστασία των μαθητών από τον παγετό εξαιτίας της εκτεταμένης χιονόπτωσης.

Δήμος Παλλήνης

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και τα σχολεία(δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης.

Δήμος Πεντέλης

Σε συνέχεια απόφασης του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη τα σχολεία στον Δήμο Πεντέλης και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν κανονικά. Νεότερη ανακοίνωση εφόσον τυχόν χιονοπτώσεις της νύχτας 8/1 προς 9/1 το επιβάλουν, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Δήμου και του Δημάρχου.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ

Έβρος

Κλειστές οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Έβρου.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος.

Δήμος Δράμας

Kλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας λόγω του ολικού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σχολικές μονάδες ήταν επί μακρόν κλειστές για την εορταστική περίοδο.

Ξάνθη

Στο νομό Ξάνθης τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ροδόπη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Ροδόπη με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Θεσσαλονίκη

Δεν θα λειτουργήσουν τελικά τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρά την αρχική ανακοίνωση του δήμου διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά έχουν βλάβες στη λειτουργία της θέρμανσης. Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, τα σχολεία στους δήμους Καλαμαριάς, Λαγκαδά Πυλαίας – Χορτιάτη, Νεαπόλεως – Συκεών και Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Δήμος Αριστοτέλη

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού), όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, σε δομές τόσο της Πρωτοβάθμιας (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία), όσο και σε δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Για την ενημέρωση των γονέων, η Δημοτική Αρχή θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Βόλβης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Βόλβης, αναφέρει «τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά».

Δήμος Δέλτα

Λόγω του παγετού των τελευταίων ημερών που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δέλτα. Σήμερα, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Έδεσσας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Δήμος Θερμαϊκού

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο δήμο Θερμαϊκού

Δήμος Θέρμης

Στο δήμο Θέρμης, πρόκειται να λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία, εκτός από το 2ο Γυμνάσιο στο Νέο Ρύσιο, το 2ο Γυμνάσιο Τριλόφου και το Ειδικό Τεχνικό Σχολείο στο Ν. Ρύσιο.

Δήμος Καλαμαριάς

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σήμερα Δευτέρα 9/01 για λόγους ασφάλειας και υγιεινής (έλλειψη νερού και παγωμένα καζανάκια στα WC) των μαθητών. Σημειώνεται ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Κασσάνδρας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Κασσάνδρας.

Δήμος Κιλκίς

Με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Λόγω  των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του έντονου παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Λαγκαδά

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στο δήμο Λαγκαδά

Δήμος Νάουσας

Με απόφαση του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη όλα τα σχολεία του δήμου Νάουσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Δήμος Νεαπόλεως – Συκεών

Απόφαση ώστε να παραμείνουν κλειστά για σήμερα, Δευτέρα, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, έλαβε η δημοτική αρχή. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Νέας Προποντίδας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, σε όλο το Δήμο Νέας Προποντίδας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, βάσει απόφασης του δημάρχου, Μανώλη Καρρά.

Δήμος Παύλου Μελά

Με Απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά θα παραμείνουν κλειστές λόγω παγετού και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων, καθώς και την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών. Παρακαλούνται οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία για τη διαπίστωση και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Πιερία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σε όλο το νομό τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. Ειδικότερα, στο δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Από το ΝΠΔΔ «Αριστοτέλης» αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.

Δήμος Πύδνας Κολινδρού

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Παρά το γεγονός πως η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία είναι ανεμπόδιστη και οι αύλειοι χώροι καθαροί, σε σύσκεψη του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Γεώργιο Μπαμπαράτσα και Γιάννη Ντίτσιο, τον  Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Ηλία Παρασκευά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των διευθύνσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ για σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν κλειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Σερρών

Με νέα απόφασή του το απόγευμα της Κυριακής, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία του Δήμου Σερρών θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 09-01- 2017, λόγω παγετού προς αποφυγή ατυχημάτων.

Δήμος Χαλκηδόνας

Κλείστα θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στο δήμο Χαλκηδόνος.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα.

 

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, τα σχολεία της Α’ θμιας και β’ θμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν θα λειτουργήσουν, λόγω του πολικού ψύχους και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Αναλυτικά οι αποφάσεις των δήμων:

Δήμος Κοζάνης

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα λειτουργήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Κοζάνης, Γιώργου Βαλάη, εξαιτίας του παγετού. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

Δήμος Καστοριάς

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω παγετού.

Δήμος Ορεστίδος

Κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό. Ο δήμαρχος Ορεστίδος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, λαμβάνοντας υπόψη τον παγετό, την υπολειτουργία των συστημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων αλλά και τα δελτία πρόγνωσης καιρικών φαινομένων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων του Δήμου Αργους Ορεστικού (βρεφονηπιακός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Τα σχολικά συγκροτήματα θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Φλώρινας

Οπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Φλώρινας, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Εορδαίας

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Δευτέρα 9/1.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω παγετού, σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων.

Στον δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για τη Δευτέρα και την Τρίτη), καθώς και στον Δήμο Τεμπών.

Μαγνησία

Λόγω της κακοκαιρίας δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Αναφορικά με το δήμο Βόλου με έγγραφό του προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ζητά να συνεννοηθούν με τους αρμοδίους των δήμων και να εξετάσουν αν πρέπει να γίνουν μαθήματα, με γνώμονα το ότι προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Επίσης τους ζητά να ενημερώσουν γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα για την απόφαση. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του δήμου Βόλου που τονίζει ότι η απόφαση λαμβάνεται κατά το νόμο από τον δήμαρχο και όχι από τους συνδικαλιστές! Ωστοσο λίγο αργότερα ο δήμος Βόλου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν. 

Δήμος Τρικκαίων 

Mετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Τρικκαίων. Εξαίρεση αποτελεί η δημοτική ενότητα Κόζιακα, όπου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν καθόλου.

Δήμος Καλαμπάκας

Κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Καρδίτσα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου.

Δήμος Πύλης

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Πύλης

Δήμος Φαρκαδόνας

Το σχολικό κουδούνι δεν θα χτυπήσει ούτε στον Δήμο Φαρκαδόνας.

 

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία

Λόγω του παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη Βοιωτία. Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο δήμος Τανάγρας κάνει γνωστό ότι κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Θηβαίων

Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοίνωσε οτι :

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350607-2262350600-601

Εύβοια

Συμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕ Ευβοιας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλο το νομό τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Φθιώτιδα

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Λαμία και σε όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας, λόγω παγετού.

Δεν παρουσιάζονται προβλήματα στην πρόσβαση στα σχολεία, ωστόσο λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις αλλά και των «παγωμένων» εξαιτίας των διακοπών των γιορτών σχολείων αποφασίστηκε αυτά να μη λειτουργήσουν.

Αναμένεται να βγει και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας.

Φωκίδα

Όπως ενημέρωσε η Π.Ε. Φωκίδας, σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδος σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα παραμείνουν κλειστές λόγω του παγετού και της κακοκαιρίας.

Επιπλέον, με απόφαση του Δημάρχου Δελφών σήμερα Δευτέρα κλειστοί θα παραμείνουν λόγω του ψύχους και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δελφών.

 

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αγρινίου

Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.

Δήμος Αιγιαλείας

Κλειστά θα παραμεινουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τοσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη.

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ανακοινώθηκε ότι (κατόπιν συννενόησης και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ΔΕΝ θα λειτουργήσουν , λόγω προβλημάτων απο τις χιονοπτώσεις μόνο τα Δημοτικά Σχολεία Βαρδας ,Νέας Μανωλάδας ,Παλιάς Μανωλάδας και Μπορσίου καθως επίσης και τα Νηπιαγωγεία Βάρδας ,Συρμπανίου , Νέας Μανωλάδας ,Παλιάς Μανωλάδας και Μπορσίου. Όλες οι υπόλοιπες σχολικες μοναδες και οι παιδικοι σταθμοι θα λειτουργήσουν κανονικα.

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας καθώς και το δημοτικό σχολείο στην Πλατιάνα.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Δεν θα λειτουργήσουν: Δημοτικό – Νηπιαγωγείο  Λαμπείας, Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Πανόπουλου, Γυμνάσιο Πανόπουλου, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Κούμανι.

Δήμος Δυτικής Αχαϊας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα ορεινά του δήμου, δηλαδή στα χωριά, Σπάτα, Πηγάδια, Πόρτες, Σαντομέρι, Μιχόι και Βελιτσές.

Δήμος Καλαβρυτων

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, λόγω της πρωτοφανούς σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων και Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών. Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεδομένου ότι ο εκτεταμένος παγετός και το αρκετών εκατοστών χιόνι καθιστούν επισφαλή τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Δήμος Ναυπακτίας

Tα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) του Δήμου Ναυπακτίας (εκτός τις σχολικές μονάδες Τ.Κ. Γαλατά) θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9-01- 2017 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού., ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Δήμος Πατρέων

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις-παγετός) και επικινδυνότητας, αναστέλλεται η λειτουργία στα παρακάτω σχολεία:

  • Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου.
  • Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου.
  • Νηπιαγωγείο Σελλών.
  • Δημοτικό Σχολείο Σελλών.
  • Κλειστά τα σχολεία της Πηνείας

Δήμος Ήλιδας

Δεν θα λειτοργήσουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  της  Δημοτικής  Ενότητας  Πηνείας. Πρόκειται για: το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σιμόπουλου , το δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εφύρας και το Γυμνάσιο και Λύκειο Σιμόπουλου που φιλοξενούν μαθητές από τις παρακάτω τοπικές κοινότητες: Αγραπιδοχωρίου, Ανθώνος, Αυγής, Βελανιδίου, Βουλιαγμένης, Εφύρας, Κάμπου, Λαγανά, Λάτα, Λουκά, Μαζαρακίου,  Οινόης, Ροδιάς , Σιμοπούλου, Σκλίβα.

Δήμος Μεσολογγίου

Θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.

Δήμος Πύργου

Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δήμος Αργους – Μυκηνών

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου.

 

ΚΡΗΤΗ

Δήμος Ηρακλείου

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.

Δήμος Ανωγείων

Λόγω του παγετού κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα στο δήμο Ανωγείων

Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων 

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο δήμος Αρχανών – Αστερουσίων

Δήμος Βιάννου

Με απόφαση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη, κλειστές θα είναι  όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο δημοτικός παιδικός σταθμός, λόγω των χιονοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατών στην περιφέρεια του δήμου.

Δήμος Γόρτυνας

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκτιμηθεί αν δεν θα λειτουργήσουν και σε άλλες περιοχές.

Δήμος Μαλεβιζίου

Με απόφαση του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Έντονη χιονόπτωση και χαµηλές θερµοκρασίες επικρατούν από εχθές το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου Μινώα Πεδιάδας, µε όλους σχεδόν τους οικισµούς να ντύνονται στα λευκά. Λόγω του παγετού, µε απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστοί θα παραµείνουν Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι Δηµοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθµοί καθώς επίσης και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου.  Με δεδοµένες τις δυσµενείς καιρικές συνθήκες, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ η πολιτική προστασία του Δήµου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δηµότες και επισκέπτες, να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες µετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που η χιονόπτωση και ο παγετός είναι εντονότερα. Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης: Πλεύρης Ευάγγελος – Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας 6977343187 28910-340115

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Ρεθύμνου

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία και στο Ρέθυμνο.

Δήμος Φαιστού

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλο το δήμο, ενώ είναι πιθανόν να παραμείνουν κλειστά σε Ζαρό, Βορίζα και Καμάρες, κάτι που θα αποφασιστεί αργά το απόγευμα.

Δήμος Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Χανιά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη την περιφερειακή ενότητα Χανίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

 

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κλειστά τα σχολεία σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά. Και στα τρία νησιά επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στα χωριά των νησιών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΓΕΤΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΧΙΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!