Όχι στον «Αθήνα 984 Α.Ε» λένε εργαζόμενοι και αντιπολίτευση

Την αντίθεση τους στη μετατροπή του δημοτικού ρ/σ «Αθήνα 9.84» σε Ανώνυμη Εταιρεία με βάση τον Κώδικα δήμων και Κοινοτήτων και τη διάταξη του νόμου Ρουσσόπουλου, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη προ ημερησίας συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι η σχετική διάταξη προβλέπει τη μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων σε Α.Ε. ώστε να μπορούν να πάρουν άδειες λειτουργίας ως ΜΜΕ.

Με ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι την πλήρη και σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων, την εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, καθώς και την κατάργηση του Κώδικα δήμων και Κοινοτήτων, και την απόσυρση της διάταξης του «νόμου Ρουσόπουλου».

Ο 9.84 θα είναι αμιγώς δημοτική εταιρεία όταν γίνει Α.Ε., τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της δΕΡΑ Θανάσης Καφέζας και πρόσθεσε ότι θα προσλαμβάνει τόσους δημοσιογράφους όσα χρήματα μπορεί να τζιράρει. Όσο για τη μετατροπή των δημοσιογράφων και υπόλοιπων υπαλλήλων σε δημοτικούς υπαλλήλους είπε πως είναι μια δυνατότητα διεξόδου σε όσους εργάζονται, συμπλήρωσε δε ότι αυτή δύναται να γίνει κρατώντας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Στη δική του παρέμβαση ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι εδώ και ένα μήνα έχει κάνει αίτηση για παράταση του Κώδικα και κάλεσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να κάνουν πρόταση τροπολογίας για να καταργηθεί η διάταξη του «νόμου Ρουσόπουλου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!