«Όχι» κι από το Δήμο Πρέβεζας στις απολύσεις υπαλλήλων

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόλυση υπαλλήλων, στο πλαίσιο εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου, εκφράζει ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως την Τετάρτη το μεσημέρι προκειμένου να λάβει απόφαση.

Ο δήμαρχος πάντως σημειώνει ότι διαφωνεί με τη διαθεσιμότητα τόσο για λόγους κοινωνικούς όσο και για λόγους καλής λειτουργίας του δήμου και ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση.

«Η απαγόρευση προσλήψεων ΥΕ μέχρι το 2016 και η αναλογία 1 προς 5 καθότι και η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων από 1/1/2013 επιβάλλει την ανάκληση των όποιων διατάξεων αναφέρονται στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων», σημειώνει ο κ. Μπαίλης.

Παράλληλα διατυπώνει τη διαφωνία του με την συνεχή και συστηματική μείωση των πόρων προς την αυτοδιοίκηση καθώς σύμφωνα με το δήμαρχο Πρέβεζας, θα έχει σαν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια οι δήμοι να οδηγηθούν σε αναγκαστική και ολική κατάρρευση.

«Διαφωνούμε με το παρατηρητήριο των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΟΤΑ . Πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου παρατηρητηρίου δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των δήμων και ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του συντάγματος για την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ», καταλήγει ο κ. Μπαίλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!