«Όχι» και από το Δ. Λαρισαίων στην αποστολή στοιχείων

Στην υιοθέτηση των αιτημάτων των υπαλλήλων του δήμου Λαρισαίων, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης η οποία είχε ως αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, το νόμο δηλαδή ο οποίος έχει μπει ήδη σε εφαρμογή και προβλέπει την διαθεσιμότητα ορισμένων εξ αυτών.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση, ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα προχωρήσει στην αποστολή στοιχείων των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε μια συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από την παρουσία μεγάλου αριθμού εργαζομένων, οι δημοτικές παρατάξεις, μετά την τοποθέτηση-ενημέρωση του δημάρχου έλαβαν τον λόγο, συγκλίνοντας όλοι στο συμπέρασμα πως «τα χειρότερα είναι μπροστά».

Τζανακούλης: «Έρχονται τα χειρότερα»

«Το θέμα που έχει ανακύψει, με τις διαθεσιμότητες δημοτικών υπαλλήλων, αφορά περίπου 30 άτομα στο δήμο Λαρισαίων και γύρω στους 2000 συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο ανησυχώ έντονα για αυτά που θα συμβούν το 2013, καθώς υπάρχει η εκτίμηση πως τότε θα μιλάμε για έναν αριθμό που θα αφορά 20.000 άτομα» υποστήριξε ο κ. Τζανακούλης, ενώ μετέφερε την διαβεβαίωση του υπουργού κ. Μανιτάκη πως «κανένας υπάλληλος που θα περιέλθει σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν θα απολυθεί».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε λόγο για «νοσηρά μυαλά» που εισηγούνται στην τρόικα την καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προέβλεψε πως «μέχρι το 2014 δεν θα μπορεί να λειτουργήσει κανένας δήμος στη χώρα». «Όλα όσα προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο για την τοπική αυτοδιοίκηση πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω όσον αφορά την λειτουργία των δήμων. Ακόμα και αυτή την ώρα η τρόικα επιμένει σε προαπαιτούμενα τα οποία δυναμιτίζουν την κατάσταση και είναι μαθηματικά βέβαιο πως με το παρατηρητήριο παρακολούθησης των δημοτικών προϋπολογισμών, οι δήμοι θα οδηγηθούν στο κλείσιμο» υποστήριξε ο κ. Τζανακούλης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος δεν πρόκειται επ’ ουδενί να προχωρήσει σε αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων όπως ζητεί το υπουργείο.

«Εμείς, αντιθέτως, θα ζητήσουμε την πρόσληψη 50 επιπλέον εργαζομένων, τεκμηριώνοντας απόλυτα το αίτημά μας αυτό», κατέληξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Σάπκας: «Στεκόμαστε δίπλα στον εργαζόμενο»

«Εδώ και δύο χρόνια δεν βάλλεται μόνο η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, ολόκληρη η χώρα. Πλέον εξουσία στον τόπο ασκεί η τρόικα και οι δανειστές μας» σημείωσε ο κ. Σάπκας, ο οποίος προέβλεψε πως το «τελικό σχέδιο τους είναι οι εργολαβίες και ο περιορισμός του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε βαθμό απολύτως διακοσμητικό».

«Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων, στεκόμαστε στο πλευρό τους και καλούμε όλους σε αγώνα ανατροπής» κατέληξε ο κ. Σάπκας, επισημαίνοντας τον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί την ελληνική κοινωνία και ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Αλεξούλης: Παραιτούμαι με την πρώτη απόλυση

«Βιώνω στο πετσί μου την ανεργία, σε μια χώρα που έχει ξεπουληθεί. Δεν ανήκω σε κανέναν κομματικό στρατό και δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος του δημοτικού αυτού συμβουλίου αν γίνει οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Αλεξούλης.

Κρίκης: Στόχος είναι το χτύπημα της μόνιμης εργασίας

«Ότι αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι τίποτε περισσότερο από το αποτέλεσμα μιας αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται εδώ και δεκαετίες στη χώρα, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια», υποστήριξε ο κ. Κρίκης.

«Η προσπάθεια τόσο του Δημάρχου, όσο και του κ. Σάπκα να εμφανιστούν ως «δήθεν» αυτοδιοικητικοί, ενώ είναι γνωστό πως στηρίχτηκαν από τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση, δεν συγκινεί αλλά ούτε και παραπλανά κανέναν. Ο ξεκάθαρος στόχος είναι το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς», κατέληξε ο κ. Κρίκης.

Καλογιάννης: Τώρα είναι η ώρα για το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι»

Στην ανάγκη να ειπωθεί πλέον η αλήθεια στάθηκε στην παρέμβασή του ο κ. Καλογιάννης, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στον δήμαρχο Λαρισαίων, κατηγορώντας τον πως είναι «πολιτικό στέλεχος» και πως «μόλις τρεις εβδομάδες νωρίτερα, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν αυτός που υποστήριζε με θέρμη πως είναι αδιανόητο ο δήμος να μην στείλει στοιχεία εργαζομένων στο υπουργείο».

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στους εργαζομένους πως διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση. Και πως δεν υπάρχει κανένας δρόμος για διόρθωση των αποφάσεων. Ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει είναι αυτός της ανατροπής των αποφάσεων αυτών. Τώρα είναι η ώρα για το μεγάλο ‘ναι’ ή το μεγάλο ‘όχι’» σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!