Οξεία επίθεση Κυρίζογλου σε Θεοδωρικάκο: Είναι υΠΕΣ, όχι αυτοκράτορας

Οξεία επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αποφάσεις του να ορίσει μέλη της Επιτροπής Περιφερειών και του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ πριν από τις εκλογές στην ΚΕΔΕ, εξαπέλυσε μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο α’ αντιπρόεδρος και δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. «Δεν είναι αυτοκράτορας, υπουργός Εσωτερικών είναι. Να πάρει πίσω τις αποφάσεις του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου. Πρόσθεσε, δε, ότι «αν δεν ανακαλέσει τις αποφάσεις του θα πρέπει να δούμε τον πρωθυπουργό να τον ανακαλέσει στην τάξη».

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου  στην μεν Επιτροπή των Περιφερειών δεν εκπροσωπείται επαρκώς τόσο η «γαλάζια» παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», που πήρε 65% στις εκλογές της ΚΕΔΕ αλλά και οι περιφέρειες εκτός Αττικής, ενώ για την ΕΕΤΑΑ, τόνισε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος όρισε πρόεδρο ειδικό συνεργάτη του και  αντιπρόεδρο το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου: «Κανείς από αυτούς που πρόσκεινται στη ΝΔ στο ΔΣ της ΕΕΤΑΑ δεν είναι αιρετός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζγλου. Και μίλησε για έντονο κλίμα δυσφορίας στις παρατάξεις όχι μόνο της μειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας, όπως αυτή εκφράστηκε και από τις άλλες παρατάξεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ (ΚΙΝΑΛ, Ανεξάρτητοι, ΣΥΡΙΖΑ).

Στην δική του παρέμβαση ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, πρότεινε να σταλεί επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών με την οποία να του ζητείται να τροποποιήσει τις αποφάσεις του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, EETAA, ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]