ΟΤΑ: Λύση στο θέμα της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας (έγγραφα)

Τρία ευεργετήματα για τα ποσά τα οποία ρυθμίζονται απολαμβάνουν οι ΟΤΑ που υπάγονται σε συμψηφισμό οφειλών, σύμφωνα με την υπ. αρ. 160/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία εκδόθηκε μετά από ερώτημα του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου. Συγκεκριμένα:

  • Τους χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας
  • Αναβάλλεται η εκτέλεση ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της διακόπτεται.
  • Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Στην γνωμοδότηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μπορεί να καθορίζονται επιπλέον στοιχεία ως προς τη διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών μεταξύ του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των δήμων και των περιφερειών.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι οι οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και το ΙΚΑ των αμιγών δημοτικών επιχειρήσεων, απαλλάσσονται από πρόσθετους φόρους πρόστιμα προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και κάθε μορφής επιβαρύνσεις και η εξόφληση τους γίνεται υποχρεωτικά από τους ΟΤΑ που τις έχουν συστήσει.

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ_ΕΡΩΤΗΜΑ

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!