ΟΤΑ και πολιτική αγωγή ζητούν νέα αίθουσα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τον άμεσο ορισμό δικαστικής αίθουσας στο Εφετείο Αθηνών για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας Πειραιά, του δήμου Κορυδαλλού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Οι ίδιοι ζητούν επίσης, νέα συνάντηση με τον υπουργό, πριν την επανάληψη της δίκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 14 Μαΐου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ημέρα που ξεκινούν οι πανελλαδικές και εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κορυδαλλού, δεσμεύθηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα αυτό, θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Το υπουργείο είχε επισημάνει, επίσης, σε ανακοίνωσή του, ότι αρμόδια να κρίνει εάν μπορεί να διεξαχθεί ή όχι η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και να ζητήσει αλλαγή της αίθουσας, είναι η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, που θα πρέπει να υποβάλει σχετικό γραπτό αίτημα.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη σε νέο αίτημά τους που απηύθυναν προς στο δικαστήριο ζήτησαν από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς, όπως τόνισαν, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.

Ωστόσο, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη είχε δηλώσει ρητά, ότι «αν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι να απευθύνουμε αιτήματα».

Το πρωί, εκπρόσωπος από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά επισκέφθηκε το ΕΠ.ΑΛ Κορυδαλλού, προκειμένου να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο ο συγκεκριμένος.

Άτομα από την επιτροπή αγώνα του δήμου δεν του επέτρεψαν την είσοδο και ο εκπρόσωπος αποχώρησε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Αφήστε μια απάντηση