ωρωπός-έπεσε-το-πρώτο-αυστηρό-πρόστιμ-367554
ΔΗΜΟΙ | 16.05.2022 | 17:43

Ωρωπός: Έπεσε το πρώτο αυστηρό πρόστιμο για άναμμα φωτιάς στον Κάλαμο

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς σε κάτοικο του Καλάμου, του Δήμου Ωρωπού, ο οποίος έβαλε φωτιά για να κάψει κλαδιά και χόρτα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Το πρώτο αυστηρό πρόστιμο από το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλάμου έπεσε σε κάτοικο της περιοχής ο οποίος, την περασμένη εβδομάδα, έβαλε φωτιά στο χωράφι του για να κάψει κλαδιά και χόρτα. Μόλις έγινε αντιληπτός και, αμέσως, μετέβη, επιτόπου, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και Πυροσβεστικό όχημα, όπου έσβησαν την φωτιά.

Όπως είναι γνωστό από την 1η Μαΐου που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται αυστηρά η καύση χόρτων και κλαδιών, για αυτό και στο δράστη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού που περιπολούν επί 24ώρου βάσεως σε όλη την επικράτεια του δήμου θα είναι πολύ αυστηροί απέναντι σε όποιον θελήσει να βάλει φωτιά. Τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και δεν θα χαριστούν σε κανέναν.

Πέρυσι Ο Δήμος Ωρωπού υπέστη τεράστια οικολογική καταστροφή, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ενώ πολλά ζώα απανθρακώθηκαν από την μεγάλη φωτιά στις Αφίδνες. Τα προηγούμενα χρόνια, οι μεγάλες πυρκαγιές σε Καπανδρίτι και Κάλαμο, την περιοχή με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες. Φέτος τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά με στόχο την αποτροπή μιας επανάληψης των παλαιότερων καταστροφών. Καταστροφών από την πύρινη λαίλαπα που κόστισε ακριβά και σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Οι πολίτες οφείλουν να πειθαρχούν στα μέτρα και να προστατεύσουν το δασικό πλούτο της περιοχής. Το δάσος είναι ζωή. Η ζωή μας είναι το δάσος και πρέπει όλοι να το προστατεύσουμε. Μια σπίθα αρκεί για να επέλθει η καταστροφή.