ωρωπός-αντιδράσεις-για-την-εγκατάστα-259110
ΔΗΜΟΙ | 30.04.2013 | 10:15

Ωρωπός: αντιδράσεις για την εγκατάσταση μονάδα καύσης βιομάζας

Το θέμα για τη συζήτηση -ενημέρωση και γνωμοδότηση για την εγκατάσταση του παραπάνω εργοστασίου καύσης βιομάζας στη Δ.Κ.Αυλώνας, έρχεται σαν πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τρίτη 30 Απριλίου,ώρα 16.00 μ.μ.στην αίθουσα του Επαγγελματικού Λυκείου Ωρωπού.

Η συζήτηση γίνεται μετά από παρέμβαση των «Ενεργών Πολιτών» και αφορά  την επικείμενη εγκατάσταση σε περιοχή του Δήμου μας”ΜΑΝΔΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ή ΤΣΟΥΜΠΑ'”- ΑΥΛΩΝΑ, μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση (καύση) βιομάζας για την οποία η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ),έχει κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα έχουν κατατεθεί αντίστοιχες ΜΠΕ για εργοστάσια (6) στην περιοχή Μαρκοπούλου-Μεσογείων και (1) για Κερατέα. Μετά από τις αντιδράσεις κατοίκων και επιστημόνων σχετικά  με την περιβαλλοντική επιβάρυνση,την σκοπιμότητα των επενδύσεων αυτών εντός της Αττικής, της επιβάρυνσης που πιθανόν φέρει στα υπόγεια ύδατα και την διάθεση της παραγόμενης τέφρας, η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναβλήθηκε .

Για την περιοχή Μαρκοπούλου-Μεσογείων, κάτω από τις αντιδράσεις, η επενδύτρια εταιρεία ανακοίνωσε την ματαίωση της επένδυσης της,αναζητώντας άλλες περιοχές της Αττικής.