Ορκωτούς λογιστές στο Δήμο Λαρισαίων ζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Δρομολογήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες ως προς τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, θέμα για το οποίο, ως γνωστόν, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Νίκη Μπόλλη διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναθέτοντας την υπόθεση σε εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της θεσσαλικής εφημερίδας «Κόσμος», ήδη έφτασε στο υπουργείο των Οικονομικών, στην Αθήνα, εισαγγελική παραγγελία από το Πρωτοδικείο Λάρισας με την οποία ζητείται ο ορισμός Οικονομικών Επιθεωρητών που θα πραγματοποιήσουν τον έλεγχο στον δήμο Λαρισαίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική παραγγελία απευθύνεται στη «Διεύθυνση Ελέγχου Υπουργείων ΝΠΔΔ και ΟΤΑ».

Πρόκειται για νεοσύστατη κρατική υπηρεσία η οποία υπάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και καθορίζει κεντρικά την αποστολή των Οικονομικών Επιθεωρητών όταν ανακύπτει θέμα ελέγχου σε Δήμους. Μάλιστα οι ελεγκτές της εν λόγω υπηρεσίας έχουν αναβαθμισμένο ρόλο καθώς διαθέτουν αρμοδιότητα προανακριτικού υπαλλήλου. Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας…

Πηγή: kosmoslarissa.gr

 

Διαβάστε επίσης:
Μήνυση εκδότη τοπικής εφημερίδας κατά του δημάρχου Λαρισαίων
Μήνυση Δ. Λαρισαίων κατά τοπικής εφημερίδας
Δ.Σ. Λαρισαίων: Αιχμές κατά Τζανακούλη για τα οικονομικά
Δ. Λάρισας: Λάθος… λογισμικού, οι «τρύπες» στους ισολογισμούς

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ


Αφήστε μια απάντηση