Ορκωτοί λογιστές στο ΦοΔΣΑ Ζακύνθου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Ορκωτοί λογιστές στο ΦοΔΣΑ Ζακύνθου

Έλεγχος από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) θα διενεργηθεί στα πεπραγμένα του Συνδέσμου Καθαριότητας Ζακύνθου και της Επιχείρησης Καθαριότητας μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου (ΦοΔΣΑ). Ο έλεγχος στα οικονομικά του Συνδέσμου, θα αφορά την περίοδο από το 2006 μέχρι πρόσφατα και τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ήδη, ένα πόρισμα ελέγχου της Επιχείρησης Καθαριότητας ΑΕ έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Ζακύνθου για τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να εντοπιστούν αξιόποινες πράξεις προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων. Το θέμα απασχολεί την τοπική κοινωνία, εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι έχουν υπάρξει ενδείξεις για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος κατά την περασμένη δεκαετία.

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ζακύνθου συστάθηκε το 1985 αλλά ενεργοποιήθηκε το 1992 ως Σύνδεσμος Καθαριότητας Δήμων Νομού Ζακύνθου. Είναι ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο του νέου ενιαίου Δήμου σύμφωνα με την νέα αρχιτεκτονική δομή της αυτοδιοίκησης και αποτελεί τον, από το Νόμο προβλεπόμενο, Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της Α’ διαχειριστικής ενότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Με την ενεργοποίηση του χαράσσεται στρατηγική για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο νομού με βασική φιλοσοφία της στρατηγικής του να συνοψίζεται στην εξής αρχή: «Τα απορρίμματα δεν αγνοούνται, αλλά διαχειρίζονται και η διαχείρισή τους είναι υπόθεση όλων μας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!