Οριστική απαγόρευση του καπνίσματος στο δημαρχείο Λάρισας

Την αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από το δημοτικό κατάστημα Λάρισας ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Μάλιστα, όλοι θα ελέγχονται προσωπικά από τον δήμαρχο και τη δημοτική αστυνομία, είπε ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει συγκροτηθεί παράλληλα ένα δίκτυο από δημάρχους, οι οποίοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την τήρηση του νόμου και σύντομα θα συναντηθούν για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Καλογιάννης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ενημερωτική εκστρατεία, καθώς και την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου καταστηματαρχών της πόλης για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και προανήγγειλε ότι η ενημερωτική καμπάνια του δήμου ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα αρχίσει η επιβολή προστίμων.

Την εισαγωγική τοποθέτηση για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας έκανε ο κ. Ε. Νασιώκας, ο οποίος ως υφυπουργός Υγείας το 2002 είχε φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τον σχετικό νόμο. Έκτοτε, όπως είπε ο ίδιος ψηφίστηκαν άλλοι έξι νόμοι, οι οποίοι όμως δεν εφαρμόστηκαν. Ο κ. Νασιώκας τόνισε ότι στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους λόγω του καπνίσματος τόσοι άνθρωποι όσο μιάμιση φορά ο πληθυσμός του γειτονικού Αμπελώνα. Χαρακτήρισε μάλιστα αξιέπαινη την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, αρκεί όπως είπε να έχει συνέχεια και συνέπεια, στοιχεία υπέρ των οποίων ετάχθη και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στην τοποθέτησή του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!