Ορεστιάδα: Οι «απειλές» των γονέων έφεραν... πετρέλαιο στα σχολεία - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Ορεστιάδα: Οι «απειλές» των γονέων έφεραν… πετρέλαιο στα σχολεία

Με πετρέλαιο θέρμανσης εφοδιάστηκαν σήμερα τα 16 από τα 33 σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων και των μαθητών για την έλλειψή του σε 21 σχολικές μονάδες της περιοχής. Οι 10 δεν έχουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, o αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας και δημοτικής ενότητας Βύσσας Βαγγέλης Μαρασλής ήταν κατηγορηματικός: «Όλα βαίνουν καλώς και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εφοδιαστούν και οι υπόλοιπες 5 σχολικές μονάδες».

Όπως εξήγησε, «το πρόβλημα προέκυψε από τη μη συγκρότηση του νομικού προσώπου και των σχολικών επιτροπών, που είναι και τα αρμόδια όργανα για το θέμα· έως το τέλος της εβδομάδας, όμως, θα έχουν συγκροτηθεί».

Παρόλ’ αυτά, με προσπάθειες της δημοτικής Αρχής, τα σχολεία εφοδιάστηκαν με 500 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης αρχικά, «και έπεται συνέχεια», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρασλής.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ορεστιάδας, ύστερα από την πρόσφατη γενική συνέλευση του σώματος στις 25 Οκτωβρίου, είχε αποφασίσει να προβεί σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας «μεταφέροντας» το μάθημα από τα σχολεία στο δημαρχείο της πόλης, σε περίπτωση που ο δήμος δεν λάμβανε τα ανάλογα μέτρα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!