Ορεστιάδα: Λουκέτο στο δημοτικό κολυμβητήριο λόγω έλλειψης πετρελαίου

«Λουκέτο» στο δημοτικό του κολυμβητήριο πρόκειται να βάλει ο Δήμος Ορεστιάδας, ελλείψει χρημάτων για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Στο κολυμβητήριο κάθε ημέρα γυμνάζονται περίπου 350 νέοι.

Ο Λευτέρης Χαμαλίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος χαρακτηρίζει «άσχημη» τη συγκεκριμένη κατάληξη, και εάν αυτό επεκταθεί στα σχολεία, τότε -όπως λέει- θα μιλάμε για «τραγωδία».

Κατόπιν αυτών, με την επιστολή του, ζητεί άμεσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης , καθώς, όπως σημειώνει:

«Μέχρι σήμερα ήμασταν τυχεροί λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Γνωρίζουμε καλά όμως ότι αυτό δε θα διαρκέσει για πολύ.

Με δεδομένο ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών, καθώς βαδίζουμε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη, όλοι προσμένουμε από τη δημοτική αρχή να επιληφθεί για την επίλυση του θέματος προκειμένου να μην στερηθούν το φετινό χειμώνα τη θέρμανση οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

»Πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου. Πολλές φορές, ανέφερα για ενέργειες που έπρεπε να είχαμε κάνει για να συμβάλλουμε στη μείωση του κόστους λειτουργίας. Κανείς δεν άκουγε. Ο δήμαρχος ειρωνευόταν και χαμογελούσε.

»Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την εύλογη κι έντονη ανησυχία των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά κι όλων μας, για την επάρκεια των οικονομικών αποθεμάτων για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης στα σχολεία του δήμου».

 

Διαβάστε επίσης:
Επίθεση ΚΕΔΕ σε Στυλιανίδη για τη θέρμανση στα σχολεία

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!