Ώρα της Γης: 30 Μαρτίου σβήνουμε τα φώτα-Ποιοι ΟΤΑ συμμετέχουν

Σε συμμετοχή στην Ώρα της Γης, το Σάββατο 30 Μαρτίου, καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF)

Εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, το Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, ενώνοντας τη φωνή τους για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση».

Σημειώνεται ότι η Ώρα της Γης ξεκίνησε από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη.

Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να πιέσουν τους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του WWF σε 11.000 πολίτες από 10 χώρες, παρότι ο τρόπος με τον οποίο παράγεται και καταναλώνεται η τροφή, που προέρχεται από τη φύση, συνιστά σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη, μόλις 9% των συμμετεχόντων κατανοούν την έκταση του προβλήματος.

Όπως μάλιστα προέκυψε από την έρευνα, οι νέοι 18 – 24 χρόνων είναι λιγότερο ενημερωμένοι για το θέμα, με 40% εξ αυτών να θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ασήμαντο. Σε ποσοστό, δε, 11% εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καν πρόβλημα.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης» του WWF και της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου, σε λιγότερο από 50 χρόνια οι πληθυσμοί των ψαριών, πουλιών, θηλαστικών, αμφιβίων και ερπετών μειώθηκαν κατά 60%.

Την ίδια ώρα η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι αν η θερμοκρασία αυξηθεί άνω του 1,5 βαθμού Κελσίου, η απώλεια της φύσης θα είναι μη αναστρέψιμη.

Ήδη αρκετοί Δήμοι στην Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του WWF.

O Δήμος Σερρών θα προχωρήσει σε:

  • Συμβολική διακοπή φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 30ης Μαρτίου 2019 των κτιρίων του Δημαρχείου, της ΚΕΔΗΣ, του κινηματοθέατρου «Αστέρια», της πλατείας Ελευθερίας, του πεζοδρόμου Κ. Καραμανλή και της Ακρόπολης Σερρών.
  • Ανάρτηση του μηνύματος για δήλωση της συμμετοχής των πολιτών στο link της WWF (wwf.gr/earthhour/) που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.serres.gr/

Ο Δήμος Κοζάνης όπως και κάθε χρόνο θα διακόψει τη φωταγωγία στο δημοτικό φωτισμό από τις 20.30 και για μία ώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στα κάτωθι σημεία:

Δ.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ
στην πόλη της Κοζάνης
• Δημοτικός Κήπος
• Κεντρική πλατεία Νίκης μαζί με τον πεζόδρομο επί της Ειρήνης
• Καμπαναριό
• Δημοτικό Ωδείο
• Επί της οδού Τριανταφυλλίδη στο ύψος του Αγίου Νικολάου

Δ.Ε ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
στο Δ.Δ Δρεπάνου
• Πλατεία Ηρώων
• Κεντρική πλατεία πλησίον της εκκλησίας Αγία Τριάδος

Δ.Ε ΑΙΑΝΗΣ
στην πόλη της Αιανής
• Κεντρική Πλατεία

Δ.Ε ΕΛΙΜΕΙΑΣ
στην πόλη του Κρόκου
• Κεντρική Πλατεία
Δ.Ε Δ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ
στο Δ.Δ Μαυροδεντρίου
• Κεντρική Πλατεία

O Δήμος Αγίας Παρασκευής αυτή την ώρα θα σβήσει τα φώτα του Δημαρχείου και καλεί τους πολίτες  να κάνουν το ίδιο με τα φώτα των σπιτιών τους.

ο Δήμος Αμυνταίου ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει επίσης στη διοργάνωση «Η Ώρα της Γης 2019», ύστερα από πρόσκληση της WWF Ελλάς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, WWF, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΦΩΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!