Ομόφωνη Απόφαση: Στους δρόμους οι δήμαρχοι όλης της χώρας - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Ομόφωνη Απόφαση: Στους δρόμους οι δήμαρχοι όλης της χώρας

Σε ένα πρόγραμμα δυναμικών κινητοποιήσεων, που ξεκινούν από τις 13 Μαρτίου και κορυφώνονται στις 15 Απριλίου, κατέληξαν οι δήμαρχοι του κέντρου και της περιφέρειας, προκειμένου όπως υποστηρίζουν, να διαφυλάξουν τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης που σήμερα απειλείται με οικονομική κατάρρευση. Βασικό αίτημα των δημάρχων είναι η πλήρης απόδοση στην Αυτοδιοίκηση των οφειλομένων και κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα και τους νόμους πόρων της.
Κατά τη σημερινή έκτακτη συνάντηση του δ.Σ. της ΚΕδΚΕ με τους προέδρους όλων των Τοπικών Ενώσεων δήμων και Κοινοτήτων της χώρας και των δημάρχων πρωτευουσών διαπιστώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες για μία ακόμη φορά, ότι τα οικονομικά προβλήματα των δήμων, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τα συναρμόδια υπουργείο Εσωτερικών και κυρίως Οικονομίας και Οικονομικών, συνεχώς διογκώνονται και απειλούν με «μπλακ αουτ» την ίδια τη λειτουργία των δήμων. Κατ΄ επέκταση – και εξαιτίας της ελλειμματικής απόδοσης των οφειλομένων πόρων της Αυτοδιοίκησης – πλήττονται οι ίδιοι οι πολίτες και οι υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι να τους προσφέρουν.
«Είχαμε ξεκαθαρίσει, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕδΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνης στην ομιλία του, ότι οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται και αν κάποιοι τις ξεχνούν, η ΚΕδΚΕ θα τις υπενθυμίζει και βεβαίως θα διεκδικεί τα οφειλόμενα, με δεδομένο ότι ο ρόλος του κάθε δημάρχου δεν είναι να γυρίζει από γραφείο σε γραφείο υπουργού ή βουλευτού της οποιασδήποτε κυβέρνησης και να επαιτεί τα αυτονόητα».
«Εμείς, κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης, θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Αν δεν παρθούν τώρα άμεσα μέτρα οι δήμοι θα καταρρεύσουν. Κι αν δε θέλουν κάποιοι να το καταλάβουν, θα τους κάνουμε εμείς να το καταλάβουν, γιατί δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούμε ως εκεί».

Ομόφωνα λοιπόν οι δήμαρχοι κατέληξαν στο εξής πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

Ø 13/03/08: Συγκέντρωση διοικητικών Συμβουλίων ΤΕδΚ και ΚΕδΚΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και επίδοση της σημερινής απόφασης στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.
Ø Από τις 31/03/08 και μετά όλοι οι δήμοι της χώρας παύουν να ασκούν κρατικές αρμοδιότητες ( ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΣΥΕ, ΚΕΠ, ΚΥΕ κ.λπ.).
Ø 15/04/08: Κλείνουν όλοι οι δήμοι της χώρας. Συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίδοση ψηφίσματος σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη Βουλή των Ελλήνων. Tην ίδια μέρα ενδεχομένως να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕδΚΕ με μοναδικό θέμα τα οικονομικά.
Ø Καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των πολιτικών φορέων από τις τοπικές αρχές, για τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!