Ολοκληρωμένο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών στην Καρδίτσα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Ολοκληρωμένο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών στην Καρδίτσα

Υπογράφτηκε σήμερα δευτέρα 17/3/08 στο δημαρχείο, μεταξύ του δημάρχου Καρδίτσας κ. δομίνηκου Βερίλλη και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Ενιαίου Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (Γ.Σ.Π./G.I.S) για το δήμο Καρδίτσας, ύψους 158.000 €.
Αντικείμενο του έργου είναι η Ανάπτυξη ενός Ενιαίου Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (Γ.Σ.Π./G.I.S) για το δήμο Καρδίτσας, το οποίο θα διαχειρίζεται το σύνολο των Χωροταξικών και Πολεοδομικών Πληροφοριών του δήμου.

Ορισμένα από τα δεδομένα αυτά σήμερα, είτε δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα, είτε υπάρχουν σε μορφή χειρόγραφη ή έντυπη. Τα ψηφιακά χωρικά δεδομένα που θα αναπτυχθούν και θα εισαχθούν στην Βάση δεδομένων, θα είναι ανάλογα των επίσημων διαθέσιμων χαρτογραφικών δεδομένων και σε κλίμακα 1:5000 ή μεγαλύτερη.

Σκοπός και Στόχοι του Έργου

Με το έργο αυτό επιδιώκεται αφενός μεν να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό ψηφιακό περιβάλλον εργασίας για τις Υπηρεσίες του δήμου, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη στον σχεδιασμό / προγραμματισμό και υλοποίηση του καθημερινού έργου του και αφετέρου στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών – δημοτών μέσω διαδικτύου.
Το σύστημα διαχείρισης των Χωροταξικών – Πολεοδομικών δεδομένων θα διαχειρίζεται το σύνολο των δεδομένων του δήμου Καρδίτσας, όπως παρακάτω:

o Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου
o Τις Περιοχές Επεκτάσεων του Σχεδίου
o Τις Πολεοδομικές Ενότητες του δήμου
o Τις Ζώνες Πολεοδομικών Μηχανισμών
o Τις Χρήσεις Γης ανά Οικοδομικό Τετράγωνο
o Τους Συντελεστές δόμησης ανά Οικοδομικό Τετράγωνο
o Τις Αντικειμενικές Αξίες Ακινήτων

Το προτεινόμενο σύστημα θα αποτελέσει την υποδομή για την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των Εφαρμογών που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του Έργου, καθώς και μελλοντικών Εφαρμογών που θα καλύψουν ειδικές ανάγκες του δήμου.

Με την υλοποίηση του προτεινόμενου Έργου θα αναβαθμισθούν οι Υπηρεσίες προς τους πολίτες του δήμου Καρδίτσας, αφού το σύστημα που θα πραγματοποιηθεί θα παρέχει:

Α. Στο δ.Σ. και τις Αρμόδιες Υπηρεσίες (δ/νσεις Πολεοδομίας, Έργων & Μελετών, Περιβάλλοντος & Αμαξοστασίου κ.λ.π.):
o Υποστήριξη διαδικασιών λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων.
o Υποστήριξη διαδικασιών σχεδιασμού – εφαρμογής πολεοδομικών ρυθμίσεων.
o Συστηματική και αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων για αδειοδότηση – εξυπηρέτηση.

Β. Στον Πολίτη και τις Επιχειρήσεις:

o Την δυνατότητα απρόσκοπτης και επιλεκτικής πρόσβασης σε αντικειμενική, ενημερωμένη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση από το διαδίκτυο, που αφορά τις ισχύουσες και προγραμματιζόμενες πολεοδομικές ρυθμίσεις (πολεοδομικοί περιορισμοί, επιτρεπόμενες χρήσεις κλπ.),
o Την δυνατότητα πληροφόρησης για τα ολοκληρωμένα και τα προγραμματιζόμενα έργα, τις εκδοθείσες άδειες, τα διαθέσιμα δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα κλπ.

Ο συμβατικός χρόνος παράδοσης του έργου είναι 7 μήνες, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!