Οινούσσες-Ψαρά: Προσφέρουν δωρεάν διαμονή και σίτιση για να βρουν γιατρό

«Ζητιάνοι» για τα αυτονόητα, δηλαδή ένα μόνιμο γιατρό στα νησιά τους, έχουν καταντήσει οι κάτοικοι των Οινουσσών και των Ψαρών, με τους τελευταίους μάλιστα να μην έχουν ούτε φαρμακείο, όπως αναφέρει το news247.gr.

Βλέποντας λοιπόν ότι το ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, οι δύο δήμοι πήραν την απόφαση να δώσουν κίνητρα στους γιατρούς, Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Οινουσσών προσφέρει δωρεάν διαμονή σε δωμάτια και διαμερίσματα σε κεντρικά σημεία αλλά και δωρεάν σίτιση.

«Δεν υπάρχουν αιτήσεις γιατρών ώστε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη εδώ και δύο χρόνια. Κι αυτές που υπήρχαν πάντα από το Υπουργείο δημιουργούσαν προβλήματα και δεν τελεσφορούσαν. Γι’ αυτό προσφέρουμε δωμάτια πάνω στο λιμάνι ως κίνητρο για τους γιατρούς, τα οποία ανακαινίστηκαν από ιδιωτικές δωρεές για να βοηθήσουν το νησί. Έχουμε ακόμη και διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν μια οικογένεια. Δεν μπορούμε να καλυφθούμε με λύσεις του τύπου έρχεται ένας γιατρός για μια εβδομάδα, άλλος για ένα μήνα. Πρέπει να υπάρχει μόνιμα γιατρός να ξέρει το ιστορικό των ασθενών να υπάρχει φροντίδα και σιγουριά» δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχει μόνο ο αγροτικός γιατρός, του οποίου η σύμβαση έχει λήξει, ωστόσο παραμένει στη θέση, «εξυπηρετώντας» την κατάσταση, μέχρι να καλυφθεί το κενό.

Όσον αφορά τα Ψαρά, ο δήμος προσφέρει σπίτι και ιατρείο δύο σε ένα, καθώς έχει διαμορφώσει έτσι το ιατρείο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και ως σπίτι. Το πρόβλημα πάντως στο νησί δεν περιορίζεται μόνο στο γιατρό, αφού δεν υπάρχει ούτε φαρμακείο. Τις ανάγκες καλύπτει ο δήμος, ο οποίος μαζί με το νοσοκομείο Χίου και μέσα από δωρεές, φροντίζει να κρατάει γεμάτο το φαρμακείο του κέντρου υγείας.

«Κάποιες φορές επιστρατεύεται το σούπερ μάρκετ και σε συνεννόηση με φαρμακείο στη Χίο αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της καθώς έρχεται γιατρός από τη Χίο και αλλάζει μια φορά την εβδομάδα, με πολύ πιθανό να μείνουμε χωρίς γιατρό μέσα στο χειμώνα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Στο Κέντρο Υγείας των Ψαρών υπάρχουν δύο προκηρυγμένες θέσεις, όμως τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Έχουν εκλείψει πλέον εντελώς τα κίνητρα για τους γιατρούς. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, φοβόμαστε να αρρωστήσουμε» επεσήμανε ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βραστάνος.

Πηγή: news247.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ, ΨΑΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!