οι-υπερφωτισμένοι-μετά-τον-δήμο-φυλής-1047525
ΔΗΜΟΙ | 14.07.2022 | 14:58

Οι Υπερφωτισμένοι μετά τον Δήμο Φυλής φώτισαν και άλλες περιοχές

Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις – μετά τα Sold Out στη Νέα Θεατρική Σκηνή του Δήμου Φυλής στο Ζεφύρι το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος – έδωσε η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων Υπερφωτισμένοι με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και των Δήμων που τις φιλοξένησαν.

Χειροκροτήματα και μόνο θετικά σχόλια όπου κι αν παρουσιάσθηκε η σούπερ γιαγιά – εξολοθρευτής «La Nona» του Roberto Cossa. Στο ρόλο της εκατόχρονης βουλιμικής γιαγιάς ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Γαλανόπουλος, ο οποίος μαζί με άλλους επτά ταλαντούχους ερασιτέχνες ηθοποιούς από την περιοχή μας, δεν σταμάτησαν λεπτό να κάνουν το κοινό να γελά και να διασκεδάζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό και ζήλο δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνειών και κεφιού.

Εξαιρετικά σχόλια απέσπασαν και οι υπέροχες μελωδίες της κιθάρας, του βιολιού και του ακορντεόν του συνθέτη Νίκου Γκουβίτσα και τα σκηνικά που κατασκεύασε ο Δημήτρης Δάλλης με τις οδηγίες του σκηνοθέτη.

Πολύ σημαντική στο οπτικό αποτέλεσμα η συμβολή στο μακιγιάζ της Ελίνας Τρύφων, ειδικά σε αυτό της Nona. Γέλια με το χορό της Nona με μια συσκευασία ποπ-κορν! Συγκίνηση για το χορό των ηρώων του έργου προς το φινάλε, με μια νοσταλγική χορογραφία σε ρυθμό τάνγκο της ήδη βραβευμένης χορογράφου Μαρίας Μπούκουρη.

Υποψηφιότητα για τα φετινά βραβεία Ερασιτεχνικού Θεάτρου θέτει αναμφισβήτητα για το εικαστικό της αφίσας και του προγράμματος και η φοιτήτρια της Καλών Τεχνών Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη. Οι Υπερφωτισμένοι και το «La Nona» έχουν προκριθεί ήδη και διεκδικούν κάποιο από τα Βραβεία του 18ου.

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο Χιλιομόδι, στο υπέροχο νεόκτιστο ανοικτό θέατρο που ανοίγει φέτος τις πύλες του, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ηθοποιό «Ειρήνη Παπά» που γεννήθηκε εκεί.

Την Κυριακή 31 Ιούλιου, η διάσημη γιαγιά από τον Δήμο Φυλής θα ταξιδέψει στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και θα φιλοξενηθεί στον Σταφιδόκαμπο, στο χωριό του σκηνοθέτη Γιάννη Γαλανόπουλου για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι. Στον καταπράσινο δημοτικό

κινηματογράφο Σινέ Ρόδον, με είσοδο ελεύθερη, ενώ τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει και πάλι … πεινασμένη στην Αθήνα!

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Nona: Γιάννης Γαλανόπουλος, Τσίτσο: Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Καρμέλο: Σπύρος

Μαυρής, Μαρία: Σοφία Γκαραβέλα, Δον Φρανσίσκο: Μιχάλης Οικονομάκος, Μάρτα: Γεωργία

Τσώνη, Ανυούλα: Ισιδώρα Τούντα.

Στο ρόλο της αφηγήτριας η μικρή Διονυσία – Ιωάννα Γαλανοπούλου.

Στα φώτα ο Μάξιμος Μαυρής και στους ήχους ο Αντώνης Μαστροθανάσης.

Στο φροντιστήριο η Δήμητρα – Ολυμπία Γαλανοπούλου.

Την παράσταση προλογίζει ο πρώτος διδάξας του ρόλου της Nona στην Ελλάδα, Δημήτρης

Πιατάς.