Οι ομορφιές της Δράμας «ταξίδεψαν» στην Κωνσταντινούπολη  

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της αποστολής του Δήμου Δράμας αποτελούμενη από μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου στην Κωνσταντινούπολη Τουρκίας το διάστημα 20–22 Απριλίου 2015. Η αποστολή του Δήμου Δράμας αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Μουσικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Εντεταλμένο Σύμβουλο κ Ανέστη Τερζή, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ κ Γεώργιο Ψαρρά και το κ Θεόδωρο Πρασίδη μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Δράμας. Επίσης, την αποστολή πλαισίωσαν μέλη της Αναδόχου εταιρείας WIN Ε.Π.Ε. που έχει αναλάβει την υλοποίηση του συνολικού έργου της προώθησης και προβολής της «ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ». Η παρούσα αποστολή αποτελεί μέρος των ολοκληρωμένων δράσεων ανάδειξης της τουριστικής ταυτότητας της Δράμας και οι οποίες επιτυγχάνονται μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό για την προώθηση, προβολή και επικοινωνία των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.

Πρωταρχικός στόχος της αποστολής είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος τόσο του Δήμου όσο και της ευρύτερης περιοχής μέσα από την πραγματοποίηση συναντήσεων με σημαντικούς φορείς και την διοργάνωση εκδηλώσεων σε δημοσιογράφους, bloggers και τουριστικούς πράκτορες που ειδικεύονται σε θέματα τουρισμού.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης παρουσία του εμπορικού ακολούθου της πρεσβείας και συνεργατών του γραφείου του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια αρχική παρουσίαση από τα μέλη της αποστολής του Δήμου Δράμας και των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής τόσο σε ότι αφορά τα βασικά οικονομικά και εμπορικά στοιχεία και μεγέθη όσο και του τουριστικού της προϊόντος. Ακολούθησε ανάλυση της γενικότερης εικόνας που παρουσιάζουν οι εξαγωγές της Ελλάδας στην τουρκική αγορά αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για τα τοπικά Δραμινά προϊόντα σε ότι αφορά την ενίσχυση της παρουσίας τους στις τουρκικές αγορές. Επίσης, συζητήθηκε το πολύ σημαντικό θέμα αναφορικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την έκδοση visa από τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας, καθώς και εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να συντομεύσουν οι χρόνοι έκδοσης, πράγμα που θα βελτιώσει αισθητά το κύμα των Τούρκων επισκεπτών προς τη χώρα μας.

Η επόμενη συνάντηση περιλάμβανε επίσκεψη στον Οργανισμό Τουρκικών Τουριστικών Πρακτόρων – TURSAB ASSOCIATION OF TURKISH TRAVEL AGENCIES, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τουριστικό φορέα της Πόλης. Τα μέλη της αποστολής παρουσίασαν αναλυτικά το τουριστικό προϊόν της Δράμας και τις επιλογές που υπάρχουν για τον κάθε επισκέπτη της περιοχής. Οι συμμετέχοντες τουριστικοί πράκτορες αναφέρθηκαν στις προοπτικές που υπάρχουν για την ενσωμάτωση της Δράμας ως τουριστικού προορισμού, ώστε να αποτελέσει τμήμα των τουριστικών πακέτων για τους Τούρκους επισκέπτες της χώρας. Η προοπτική αυτή μπορεί να εφαρμοσθεί και να υλοποιηθεί άμεσα, αφού γίνουν πρώτα οι απαιτούμενες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της περιοχής. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να οργανωθεί αποστολή – συνάντηση εργασίας αποτελούμενη από τουριστικούς πράκτορες της Πόλης προκειμένου να επισκεφθούν την Δράμα, να γνωρίσουν από κοντά τα τουριστικά της χαρακτηριστικά και τις επιλογές που προσφέρει.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση