Οι νέες τεχνολογίες ζουν ανάμεσά μας

Τις προτάσεις τους για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις νέες τεχνολογίες καλούνται να υποβάλουν στον επόμενο σχεδιασμό, οι κάτοικοι του Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «Μαρούσι, Ψηφιακή Πόλη: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη», ο δήμαρχος Γ. Πατούλης κάλεσε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις, τις ιδέες και τις απόψεις τους, με στόχο, όπως είπε, «να απογειώσουμε την πόλη μας και να τις δώσουμε τη δυνατότητα να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων τόσο στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας όσο και του περιβάλλοντος, της οικονομίας του πολιτισμού και της γνώσης. Η ιστορία μας, η φυσιογνωμία της πόλης μας και ο δυναμισμός του ανθρώπινου δυναμικού μας το επιβάλλουν».

Αναφερόμενος στο έργο που έχει υλοποιηθεί, ο κ. Πατούλης τόνισε «όταν σχεδιάζουμε για το αύριο είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιούμε και να επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες, αν θέλουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε ως πόλη μια θέση πρωτοπορίας, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο».

Στο δήμο Αμαρουσίου υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται σημαντικά έργα στους δύο βασικούς τομείς δράσης, την κοινωνία της γνώσης και τον ψηφιακό πολιτισμό. Έργα όπως η δημοτική Ηλεκτρονική Πύλη, η υποδομή και εφαρμογή γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, η συλλογή και ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τα ασύρματα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο «Public HotSpots», επίσης τα ασύρματα σημεία ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο «Wireless HotSpots», αρχίζουν πλέον να φτάνουν για χρήση και αξιοποίηση από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ενημέρωση των πολιτών με την διανομή έντυπου υλικού στην πλατεία ΗΣΑΠ και στο εμπορικό κέντρο MALL από κινητή μονάδα του δήμου Αμαρουσίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση