οι-λιάπηδες-της-αχαΐας-πρώην-κοινοτάρ-233406
ΔΗΜΟΙ | 25.01.2014 | 14:38

Οι Λιάπηδες της Αχαΐας: Πρώην κοινοτάρχες έχτιζαν παλάτια μέσω leader

Ιστορίες για αιρετούς που έχτισαν ξενοδοχεία και βίλλες εκμεταλλευόμενοι τη θέση που κατείχαν ως πρόεδροι κοινοτήτων, εντασσόμενοι χαριστικά σε προγράμματα leader, έρχονται στο προσκήνιο από ελέγχους που γίνονται και στην περιοχή, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον «ξενώνα Λιάπη στην Αράχοβα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrastimes.gr, ήδη στο μικροσκόπιο βρίσκονται δυο περιπτώσεις πρώην προέδρων κοινοτήτων στη Δυτική Αχαΐα, οι οποίοι όντας πρόεδροι εντάχθηκα σε leader και με τα χρήματα που πήραν απέκτησαν το… δικό τους κεραμίδι.

Η πρώτη περίπτωση αφορά πρώην πρόεδρο , ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader και με τα λεφτά που πήρε κατασκεύασε «ξενοδοχείο», το οποίο σήμερα δεν… υπάρχει και μόνο ως ξενοδοχείο δεν λειτουργεί. Η περιοχή στην οποία έγινε η ανέγερση αποτελεί συχνά πυκνά λογοπαίγνιο για τη διαδρομή λεωφορείου.

Στη δεύτερη περίπτωση οι ελεγκτές ξεσκονίζουν πρώην πρόεδρο κοινότητας στα Δυτικά του Νομού Αχαϊας, ο οποίος μέσω Leader έφτιαξε Βίλλα , την οποία πολλά καλοκαίρια διέθετε προκειμένου να κάνουν διακοπές γνωστά στελέχη της Δημοκρατικής παράταξης στην περιοχή , καθώς και «έγκριτοι» νομικοί.

Πρόκειται για πρόσωπο με ισχυρές άκρες κάποτε και στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οικόπεδά του εκτιμήθηκαν αρκετά καλά και αγοράστηκαν για το κοινό όφελος.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος πρώην πρόεδρος και με ισχυρούς τοπικούς «δημοκρατικούς» πολιτικούς φίλους κάποτε, τα τελευταία χρόνια «μετακόμισε» μαζί με τη σύζυγό και το γιό του , από την Δημοκρατική Παράταξη σε άλλη πολιτική στέγη, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη .

Η τρίτη περίπτωση

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πως ήδη ελέγχεται και ένας ακόμα πρόσωπο, το οποίο μέσω προγράμματος Leader και αφού ήταν ήδη σε καίριο πόστο, πήρε χρηματοδότηση και προχώρησε σε ανέγερση μονάδας σε ημιορεινή περιοχή της Αχαΐας. Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο επίσης έχει θητεύσει στην παλαιάς κοπής τοπική αυτοδιοίκηση.

ΠΗΓΗ patrastimes.gr