Οι Φοβόλες στο «παιχνίδι» των σκουπιδιών της Αττικής - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Οι Φοβόλες στο «παιχνίδι» των σκουπιδιών της Αττικής

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής δεν ήθελε νέες… Κερατέες, και αυτό για να περάσει στη Βουλή η πρόταση του δήμου για δημιουργία Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) της Νοτιοανατολικής Αττικής στη θέση «Φοβόλες». Όπερ και εγένετο, την Παρασκευή. Με τροπολογία των υπουργείων ΠΕΚΑ και ΥΠΕΣ, δρομολογείται (προστίθεται στις «κατάλληλες θέσεις», όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση) η εναλλακτική χωροθέτηση για το ΧΥΤΥ αλλά και το εργοστάσιο σκουπιδιών στη Νοτιανατολική Αττική στη θέση Φοβόλες, στην παλιά χωματερή της Κερατέας.

Για την εξέλιξη αυτή, άλλωστε, είχε προειδεάσει ο ίδιος ο ΕΣΔΝΑ, όταν στην ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το εργοστάσιο σκουπιδιών μέσω ΣΔΙΤ στην Κερατέα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για το εργοστάσιο της ΝΑ Αττικής (Κερατέας), επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου, ο ΕΔΣΝΑ ως αναθέτουσα αρχή επιφυλάσσεται του δικαιώματος της περαιτέρω εξειδίκευσης και του ακριβούς προσδιορισμού, τόσο σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση όσο και σε ό,τι αφορά την ακριβή ποσότητα των προς επεξεργασία απορριμμάτων. Τα παραπάνω θα προσδιοριστούν κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Λαυρεωτικής με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Η πρόταση για ΟΕΔΑ στις Φοβόλες είχε ξεκινήσει να δρομολογείται επί υπουργίας Τίνας Μπιρμπίλη και ολοκληρώθηκε αλλά κρατήθηκε στα συρτάρια του ΥΠΕΚΑ μέχρι σήμερα επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επανέφερε την πρόταση στον «υπουργό των σκουπιδιών», αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, και με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr είχε δηλώσει αισιόδοξος ότι η πρότασή του θα περάσει.

Διαβάστε επίσης:
ΕΔΣΝΑ: Απέρριψε αίτημα αναστολής διαγωνισμού για Κερατέα
Σκουπίδια Αττικής: Οι ίδιοι 8 «μνηστήρες» και για την Κερατέα
Σγουρός: Διαφάνεια, τήρηση νόμων στους διαγωνισμούς για τα σκουπίδια
Σκουπίδια Αττικής: Οκτώ «μνηστήρες» για εργοστάσιο Γραμματικού
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για εργοστάσιο Άνω Λιοσίων

ΧΥΤΥ Κερατέας: Λέει «ναι» η κυβέρνηση στις Φοβόλες
Λεβαντής: Οριστικά εκτός ΠΕΣΔΑ Αττικής η Κερατέα
Λεβαντής: Αισιόδοξος για το ΧΥΤΥ στις Φοβόλες
Λεβαντής για ΧΥΤΥ Κερατέας: Πρότεινε και επίσημα την παλιά χωματερή
ΧΥΤΥ Κερατάς: Προς λύση στην παλιά χωματερή
Ο δήμαρχος δε θέλει νέες… Κερατέες

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!