Οι Δήμοι Θεσσαλονίκης διεκδικούν την ΕΥΑΘ

Οι Δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης μπαίνουν δυναμικά στην κούρσα για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ καταθέτοντας πρόταση για τη διαδημοτική διαχείριση του νερού. Στόχος τους είναι να αναλάβουν την ύδρευση και την αποχέτευση της πόλης, προωθώντας ένα δημοτικό μοντέλο, που λειτουργεί ήδη σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα αλλά και σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Το θέμα αυτό αναδεικνύεται σε σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» που αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι θα ασκηθούν σοβαρές πιέσεις στους Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο.
Εδώ και αρκετό καιρό οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας έχουν συγκροτήσει ομάδες εργασίας, διερευνώντας κάθε δυνατότητα δημοτικοποίησης του νερού, ενώ παράλληλα ανταλλάσσουν τεχνογνωσία σχετικά με την καθιέρωση δημοτικού μοντέλου διαχείρισης της ύδρευσης και της αποχέτευσης με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ελλάδας (ΕΔΕΥΑ).
Υπέρ της διαχείρισης της ΕΥΑΘ από τους δήμους έχουν ταχθεί οι περισσότεροι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης και ανάμεσά τους ο Γιάννης Μπουτάρης.
Στο μεταξύ, σε πολλούς δήμους προγραμματίζονται δημοψηφίσματα για το φθινόπωρο, μέσω των δημοτικών ιστότοπων και κάλπης, προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΥΑΘ, ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση