Οι 26 «μνηστήρες» για την πλαζ της Βουλιαγμένης- Πόσα χρήματα θέλει το Δημόσιο για το φιλέτο της παραλιακής - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
27
Οκτώβριος
Back

Οι 26 «μνηστήρες» για την πλαζ της Βουλιαγμένης- Πόσα χρήματα θέλει το Δημόσιο για το φιλέτο της παραλιακής

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της Εταιρείας Ακινήτων του Δημόσιου για την μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ της Βουλιαγμένης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προσφορές τους στις 29 Ιουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 26 εκπρόσωποι εταιρειών και φυσικών προσώπων που έχουνπαραλάβει το τεύχος της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Ανάμεσά τους, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρείες εστίασης, επενδυτικό fund από το εξωτερικό αλλά και μία εταιρεία κρουαζιέρας.

Η μίσθωση της πλαζ θα έχει διάρκεια 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 έτη και περιλαμβάνει και το κτιριακό συγκρότημα της Ωκεανίδας το οποίο ανεγέρθηκε τη δεκαετία του ’60, αλλά σήμερα παραμένει κλειστό.

Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει ορισθεί σε 500.000 ευρώ και οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να επιδείξουν ως ελάχιστο χρηματοοικονομικό στοιχείο ότι διαθέτουν κεφάλαια ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ο πλειοδότης στον διαγωνισμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» θα καταβάλλει εφάπαξ το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ενώ ο ετήσιο μίσθωμα θα ανέρχεται στο 15% του ετήσιου κύκλου εργασιών με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!