Όφελος για τους Λαρισαίους η συνεργασία δήμου – Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλίας

Στενότερη είναι από σήμερα η συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας,(ΕΔΑ ΘΕΣΣ)  με στόχο τον συντονισμό των τεχνικών παρεμβάσεων στην πόλη. Από την ενίσχυση, της ήδη καλής συνεργασίας, ωφελημένοι θα είναι οι κάτοικοι των περιοχών, όπου ο Δήμος Λαρισαίων ή η ΔΕΥΑΛ προγραμματίζει παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων, αφού πριν τα έργα οι κάτοικοι των περιοχών θα καλούνται από την Εταιρεία Αερίου να συνδεθούν στο δίκτυο, χωρίς να πληρώσουν τα τέλη σύνδεσης.

Κοινός στόχος της προσπάθειας συντονισμού των δυο φορέων είναι η διασφάλιση του αυτονόητου, δηλαδή της αποφυγής τεχνικών παρεμβάσεων σε δρόμους και περιοχές, μετά την ασφαλτόστρωσή τους. .

Η απόφαση Δήμου και Εταιρείας Αερίου, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξη τύπου του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και του Γενικού Διευθυντή  της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης  – Θεσσαλίας Λεωνίδα Μπακούρα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν ο Δήμος Λαρισαίων αλλά και η ΔΕΥΑΛ έχει προγραμματισμένα έργα σε δρόμους της πόλης θα ενημερώνεται  η εταιρεία Φυσικού Αερίου και φυσικά οι κάτοικοι της συνοικίας και των περιοχών,  έτσι ώστε αν επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου αυτό να το κάνουν τότε που θα γίνονται τα προγραμματισμένα έργα, χωρίς να πληρώσουν τέλη σύνδεσης και θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τον μετρητή, να χρησιμοποιήσουν δηλαδή την παροχή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, έκανε λόγο για πολύ σημαντική συμφωνία, που θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση γνωστών προβλημάτων που προέκυπταν όταν μετά την ολοκλήρωση έργων ασφαλτόστρωσης, η εταιρεία Αερίου προχωρούσε σε εργασίες σύνδεσης.

«Καθώς υπάρχει μπροστά το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε ολόκληρη την πόλη και θα μπορούμε πλέον όποιος πελάτης θέλει να συνδεθεί στο Φ.Α, να το κάνει πριν ο δρόμος μπροστά στο σπίτι του ασφαλτοστρωθεί. Έτσι θα στρώσουμε τους δρόμους και δεν θα ξανανοίξουν», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας διανομής Λεωνίδας Μπακούρας, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα καλή συνεργασία, με την  τόνισε ότι η εταιρεία θα κάνει ενημέρωση πόρτα-πόρτα για όλες τις περιοχές που προβλέπονται έργα ασφαλτόστρωσης προκειμένου οι καταναλωτές να επωφεληθούν. Από τη  άλλη η εταιρεία με την κοινοποίηση του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων από το δήμο θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του Φ.Α πριν πέσει η άσφαλτος.

Τόσο ο κ. Καλογιάννης, όσο και ο κ. Μπακούρας τόνισαν ότι η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συνεργασία των πολιτών.

Η αρχή της καμπάνιας ενημέρωσης από την Εταιρεία Διανομής Αερίου θα ξεκινήσει άμεσα από τις συνοικίες Αμπελόκηποι και Ιπποκράτης, όπου η ΔΕΥΑΛ ετοιμάζει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και στη συνέχεια την πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων.

Σημειώνεται τέλος, ότι σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο όλοι οι άλλοι οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, τηλεπικοινωνίες), πριν οποιαδήποτε παρεμβάσεις οφείλουν να ζητούν την άδεια του Δήμου.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης, και από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο υπεύθυνος κατασκευών δικτύου Θεσσαλίας κ. Δημ. Πώποτας και η υπεύθυνη Ανάπτυξης – Νέων συνδέσεων Θεσσαλίας κ. Ε. Καλογήρου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΟΦΕΛΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!