Οδηγίες Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Κλειστή η Κοινωνική Υπηρεσία λόγω κρούσματος

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου 2021 έως 31 Οκτωβρίου 2021, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εφιστά την προσοχή των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας για συγκεκριμένους περιορισμούς, με στόχο την προστασία των δασών μας και την αποφυγή δημιουργίας εστιών πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου:

  1. Απαγορεύεται για οποιονδήποτε λόγο η χρήση φωτιάς για καύση σκουπιδιών, ξερών χόρτων, κλαδιών, με ποινική ευθύνη αυτών που παραβαίνουν την Πυροσβεστική Διάταξη.
  2. Επιβάλλεται ο καθαρισμός οικοπέδων με ευθύνη των ιδιοκτητών από ξερά χόρτα και σκουπίδια.
    3. Απαγορεύεται η εναπόθεση ξερών χόρτων, σκουπιδιών, σπασμένων γυαλιών, κλαδιών και η συσσώρευση στα σημεία όπου συνορεύει η αστική ζώνη με το δάσος.
  3. Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις δασικές εκτάσεις, όταν υπάρχει δείκτης επικινδυνότητας 4 ή 5.
  4. Επιτρέπεται το κάπνισμα των μελισσών μέχρι τις 10:00 π.μ. και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 1 ή 2.
  5. Οτιδήποτε περίεργο παρατηρούν οι πολίτες στη δασική ζώνη στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενημερώνουν άμεσα το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στο τηλέφωνο 210 8961444.
  6. Απαγορεύεται η εκτέλεση θερμών εργασιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 3 ή 4 ή 5, με ποινικές συνέπειες των παραβατών.
  7. Απαγορεύεται η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων εντός των ορίων των δασικών εκτάσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
  8. Προσέχουμε κατά τη διέλευση Ι.Χ. οχημάτων μέσα από δασικούς δρόμους, η εξάτμιση του οχήματος μπορεί να εξάγει σπινθήρες και να έχουμε έναρξη δασικής πυρκαγιάς.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]