ο-βασίλης-τζαμουράνης-ανακοίνωσε-την-1076097
ΔΗΜΟΙ | 30.09.2022 | 10:21

Ο Βασίλης Τζαμουράνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καλαμάτας

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Βασίλη Τζαμουράνη, ήταν σημειολογικά και πολιτικά προβλέψιμη για το περιεχόμενό της.

Η επιλογή του χώρου, το νέο ξενοδοχείο “Grand Hotel” στη Ναυαρίνου, δε θα μπορούσε να είναι για μια απλή παρέμβαση. Παράλληλα, όλα τα στοιχεία των προηγούμενων εβδομάδων έδειχναν ότι αυτή θα έχει σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Έτσι, ανακοίνωσε με το πλέον επίσημο τρόπο ότι θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής μιας πολυτασικής παράταξης, η οποία δεν “ανέχεται” τη “στασιμότητα”, την “παρακμή” και τη “μετριότητα” της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Για το λόγο αυτό ζήτησε την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τους φορείς, τα κόμματα, τις συλλογικότητες και τους πολίτες, για να ανατραπεί το σκηνικό που έχει στήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Η κριτική στα 3,5 χρόνια θητείας του Θανάση Βασιλόπουλου ήταν σκληρή. Τη χαρακτήρισε ως περίοδο της μετριότητας, των απευθείας αναθέσεων, των ρουσφετολογικών προσλήψεων και της στασιμότητας των έργων.

“Με πληγώνει η σημερινή εικόνα αδυναμίας να υλοποιηθούν τα αυτονόητα” είπε ο Βασίλης Τζαμουράνης και συνέχισε: “Αποτελεί, λοιπόν, χρέος όλων μας να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο της μετριότητας που ανταλλάσσει χειραψίες και μετρά αποτυχίες. Η μετριότητα και η διαρκής μάχη για την κατάκτηση του αυτονόητου είναι κατώτερη της πόλης μας.

Μπροστά σε αυτό το τοπίο, σε αυτή την τελματώδη κατάσταση στο Δήμο μας, η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να μπούμε μπροστά στην προσπάθεια ανατροπής της σημερινής μετριότητας και της αναποτελεσματικότητας που διακρίνει τη Δημοτική Αρχή, που βολεύεται με τα λίγα και πανηγυρίζει με τα ελάχιστα”.

Και πρόσθεσε: “Καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, όλους τους φορείς της πόλης, όλους όσοι έχουν κατά καιρούς εκφράσει τη μη ικανοποίησή τους ή την απογοήτευσή τους από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και την επιθυμία τους για συμμετοχή στα κοινά, σε συστράτευση και κοινή κάθοδο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με πρόγραμμα και αναπτυξιακούς στόχους που θα συνδιαμορφώσουμε, με επεξεργασμένες προτάσεις και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την ευημερία του τόπου μας!”.

Επιπρόσθετα, σημείωσε: “Δε διεκδικώ το Δήμο Καλαμάτας για να κάνω πολιτική καριέρα, αλλά για να μετουσιώσω τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία μου σε δημιουργική πολιτική. Είμαι ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά στο Δήμο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να βελτιωθεί και τι να αλλάξει για να πάει ο Δήμος μπροστά. Σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας μεταβάλλονται με ταχύτητα, χρειάζεται γνώση και εμπειρία και αποτελεσματικότητα.

Με επεξεργασμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο που επεξεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μου, θα φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα”.

Θέλοντας να ενισχύσει την άποψη ότι πρόκειται για πολυτασική πολιτική κίνηση, δε δίστασε να συγκρίνει τη σημερινή Δημοτική Αρχή με τις προηγούμενες. Ειδικότερα, σχολίασε: “Η Δημοτική Αρχή επικαλείται τον covid και την πανδημία που δεν της επέτρεψαν να παράξει έργο στα τρία χρόνια και πλέον της θητείας της. Όμως και άλλες Δημοτικές Αρχές είχαν δυσεπίλυτα προβλήματα στη θητεία τους και παρήγαγαν αξιοζήλευτο και σημαντικό έργο”, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον τέως δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, που είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, καθώς και στον πρώην δήμαρχο Γιώργο Κουτσούλη, που είχε να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Παρ’ όλα αυτά το… καράβι του Δήμου, σχολίασε, δεν έπεσε στα βράχια.