Ο Ψινάκης σε ρόλο… Τρικούπη για το Δ. Μαραθώνα: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» – Κίνδυνος και για τους μισθούς των εργαζομένων

Να κηρύξει σε πτώχευση το Δήμο Μαραθώνα, αποφάσισε ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Ψινάκης 1,5 μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως είπε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ο δήμος Όπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12,7 εκατ. ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου, ενώ στα ταμεία του υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ, γεγονός το οποίο τον οδηγεί σε πτώχευση: «Δυστυχώς επτωχέυσαμεν», είπε ο κ. Ψινάκης, θυμίζοντας τη γνωστή φράση του Χαριλαου Τρικούπη. Πρόσθεσε, δε,  ότι στο τέλος του μήνα ο δήμος μπορεί να μην έχει χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή, προανήγγειλε, θα ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον τίτλο «Save Marathon», για να σωθεί η πόλη.

Ο κ. Ψηνάκης ανάμεσα στα στοιχεία που παρουσίασε, τόνισε οτι «η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, περίπου 1.841.000 ευρώ. Από αυτά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τις 370.000, καθώς τα υπόλοιπα ήταν δεσμευμένα! Η μισθοδοσία του δήμου είναι σχεδόν 400.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή μας έχουν μείνει 70.000 ευρώ.

Ο νέος δήμαρχος, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από ενάμιση μήνα, επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Ιορδάνη Λουίζου που του «παρέδωσε καμμένη γη», ενώ απέυθυνε έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για βοήθεια. Μάλιστα, κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. 

Επιπλέον, μίλησε για πάρτι 16 ετών και κατήγγειλε ότι υπήρξε, το προηγούμενο διάστημα ένα οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου που ως αποτέλεσμα έφερε την πτώχευση του. Μάλιστα, όπως είπε, αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μαραθώνα είναι στο top ten των «κόκκινων» δήμων. Να σημειωθεί ότι αν ένας δήμος αποκλίνει επί δύο συνεχόμενο τρίμηνα από τους στόχους των εσόδων που προβλέπει ο προϋπολογισμός τότε, μπαίνει υπό την εποπτεία του «Οικονομικού Παρατηρητηρίου», η οποία, αν ο ίδιος ο δήμος δεν βρει τρόπο να ελέγξει τον προϋπολογισμό του, μπορεί να καταλήξει σε επιβολή μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης,  ακόμη και αύξηση των τοπικών τελών.

Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΨΙΝΑΚΗΣ, ΠΤΩΧΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!